comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gabi Ionașcu versus Nicu Pericli – Alegeri în PMP Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/02/2018 | Politica

Sâmbătă, 10 februarie, Casa Municipală de Cultură din Slobozia a găzduit Conferința Județeană a PMP Ialomița, în cadrul căreia s-a decis noua conducere a organizației.

Pe scenă, cei doi candidați la funcția de președinte, Nicu Pericli și Gabi Ionașcu, alături de președintele executiv al PMP Eugen Tomac și secretarul general Dorel Onaca, iar în sală, aproape 300 de oameni.

Senatorul Gabi Ionașcu, președintele interimar al PMP Ialomița, și-a prezentat un raport de activitate din 2016 până în prezent, în care a pus accentul mai mult pe frământările interne din partid, unele atacuri care l-au vizat, dar și pe procesele aflate pe rolul instanțelor. Nu a neglijat, însă, prezentarea unei situații legate de organizațiile locale, referindu-se totodată și la anumite obiective pe care le are, pentru ca PMP să se afle la următoarele scrutine electorale printre partidele favorite.

A mai luat cuvântul și Eugen Tomac, care a prezentat prioritățile PMP, a dezbătut subiectele momentului și a stabilit planul de acțiune pentru perioada următoare.

Înainte de rezultatul final al votului, cei doi candidați, dar și cei doi invitați de la centru, au susținut o conferință de presă.

Cei care s-au ocupat cu organizarea conferinței județene au fost felicitați de Eugen Tomac, acesta apreciind „experiența și înțelepciunea domnului Ionașcu dar și entuziasmul și dorința de a mișca lucrurile înainte ale domnului Pericli”, de a consolida organizația astfel încât să-și atingă toate obiectivele politice.

Totodată, Eugen Tomac a subliniat faptul că aleșii locali ai PMP care au uitat ce partid reprezintă și nu înțeleg care le este misiunea vor fi excluși, iar celorlalți, șefi de organizații, le-a solicitat un raport de activitate.

În ceea ce-i privește pe cei doi candidați, trebuie spus că Gabi Ionașcu și-a depus candidatura doar pentru funcția de președinte, iar Nicu Pericli și pentru președinte și pentru vicepreședinte.

gabi ionascu
Gabi Ionașcu

„Este o bucurie pentru mine să asist la un proces democratic în partid. Este vorba despre primele două funcții de conducere din partid care au câte doi candidați. (…) În luptă bineînțeles că m-am folosit de experiență, pentru că am o experiență în spate (…)”, afirma Gabi Ionașcu.

În schimb, Nicu Pericli, în prezent consilier local la Slobozia, a spus că și-a propus să joace și cartea asta în politică și să aibă rezultatele pe care le-a obținut și în sectorul privat.

nicu pericli
Nicu Pericli

„Nu este ușor, dar este mult mai interesantă politica, în sensul că atât timp cât muncești pentru binele comunității parcă tot timpul te mână altceva, pe zi ce trece. În politică eu cred că nimic nu este întâmplător. Totul este o strategie (…)”, spunea Nicu Pericli.

Și se pare că a mizat pe cartea câștigătoare, obținând 183 de voturi, iar Gabi Ionașcu doar  64.  Așadar, senatorului Gabi Ionașcu nu i-a fost de folos experiența de data aceasta, însă poate învăța o lecție.