comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gabi Ionașcu este noul președinte interimar al PMP Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/02/2017 | Politica

Senatorul Gabi Ionașcu este noul președinte interimar al organizației județene a PMP Ialomița în locul lui Nicu Pericli, fiind al patrulea președinte al PMP Ialomița în decurs de nici un an (Radu Paros, Mario Caloianu, iar Radu Paros, Nicu Pericli și Gabi Ionașcu).

Decizia a fost luată, potrivit afirmațiilor lui Gabi Ionașcu, în cadrul ședinței Consiliului Național al PMP.

„S-au schimbat niște conduceri prin organizațiile județene din țară, printre care și la Ialomița. S-a dorit schimbarea domnului Pericli cu subsemnatul. El rămâne alături de mine pentru că este colegul meu de luptă și l-am recunoscut ca atare, nu și pe Radu Paros. Sunt interimar până la prima ședință a Adunării generale a organizației județene. Am rămas în continuare la organizația municipală și intenționez să consult Consiliul executiv municipal ca să desemneze pe domnul Pericli, pentru că nu pot deține atâtea funcții și nici nu e firesc. (…) Și eu am fost surprins de numire, iar domnul Pericli a fost alături de mine în sală. Nu am știut de lucrul acesta. Probabil un anumit grad de siguranță pe care vrea să și-l ia Consiliul Național că are un demnitar în conducerea organizației. Probabil acesta a fost raționamentul. Eu îi mulțumesc pentru modul în care s-a implicat în campania electorală, nu numai la modul de reprezentare chiar și financiară”, a declarat Gabi Ionașcu în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 16 februarie.

În ceea ce îi privește pe Radu Paros și Ion Elena, în prezent consilieri locali ai municipiului Slobozia, aleși pe listele PMP, aceștia au fost excluși din partid, urmând să fie înlocuiți în CL Slobozia cu Nicu Pericli și Turcu Vasilică. Însă, deocamdată deciziile de excludere au fost atacate în instanță, solicitându-se anularea hotărârilor.

În cadrul conferinței s-au făcut și câteva acuzații la adresa lui Radu Paros, legate în principal de activitățile din precampania electorală de anul trecut. Pe lângă afirmațiile cu privire la slaba implicare în activitatea filialei, Gabi Ionașcu l-a acuzat pe Radu Paros că ar fi cerut niște bani de la noul președinte pentru care nu i-a dat chitanță…

„Vă mai spun un lucru, care mi s-a părut mizerabil de-a dreptul. În cadrul acțiunilor de precampanie, domnul Radu Paros, evident în calitatea lui de președinte a finanțat anumite acțiuni – mese etc, ce s-a întâmplat acolo. În momentul în care s-au despărțit apele, i-a cerut lui Nicu Pericli banii. Iar Nicu Pericli i-a dat. Lucrurile acestea s-au întâmplat în fața mea. Nu știu pe câți bani i-a dat acte… Un astfel de caracter de om, nu știu dacă este de acceptat între noi. Eu mă consider totuși un om echilibrat, serios, și nu pot fi coleg cu un astfel de om. Deci, acțiunile pe care tu le-ai finanțat ca președinte, îi ceri banii la altul? Bun, ți-i dă, dar nu-i dai nici documente? Cum se numește așa ceva? Ce fel de om este acesta? Eu întreb”, a spus Gabi Ionașcu.

Gabi Ionașcu a mai discutat despre activitatea parlamentară din ultima perioadă, despre activitatea PMP în contextul politic actual din România, despre activitatea filialei județene a PMP, dar și despre activitatea administrației locale a municipiului Slobozia și deficiențele constatate.