Furturi auto la Fetești
Poliţiştii cercetează trei tineri cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani din Fetești, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.
Polițiștii au identificat trei minori de 13, 15, respectiv 16 ani, din Fetești, aceștia fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, fapte comise la data de 20/21, respectiv 22/23 noiembrie a.c., în municipiul Fetești.
În fapt, în perioada 20 – 23 noiembrie a.c., cei în cauză ar fi sustras două autoturisme aparținând unor localnici, acumulatorul auto al unuia dintre acestea, precum și acumulatorul unui alt autoturism, aflat parcat pe raza localității.
Totodată, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că cei în cauză ar fi sustras castetofonul auto, precum și alte bunuri din autoturismul ce aparținea unui bărbat de 53 de ani, tot din municipiul Fetești.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.
Pentru prevenirea furturilor din autoturisme:
Orice conducător auto ştie ca nu este prudent să lase geamurile întredeschise sau cheile în contact, atunci cand lipseşte chiar şi câteva clipe de lângă maşină, sau să lase la vedere în autoturism obiecte de valoare (borsete, telefoane mobile, sisteme GPS, laptopuri etc). Cu toate acestea, multe persoane uită în autoturism, din grabă sau din neglijenţă, bunuri care atrag atenţia celor certaţi cu legea, sau lasă maşina cu motorul pornit ori geamurile deschise, gândindu-se că nu are ce să se întâmple atâta timp cât nu se îndepartează prea mult de aceasta.
De asemenea, parcarea maşinii în locuri izolate sau neamenajate şi nesupravegheate, reprezintă unul dintre factorii de risc care trebuie evitaţi, infractorii profitând de orice împrejurare ca să sustragă radiocasetofoane, acumulatori auto etc.
Când se circulă cu viteză redusă prin locuri necunoscute este de recomandat ca portierele să fie închise şi geamurile ridicate. Bunurile şi obiectele de valoare nu trebuie lăsate la vedere. Un hoţ poate pătrunde în autoturism şi poate sustrage aceste bunuri în timpul în care se așteaptă la culoarea roşie a semaforului.
Este de dorit ca fiecare cetăţean să manifeste o conduită preventivă, oriunde şi în orice context, deoarece un comportament responsabil nu este decât o dovadă de respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi.
Fiţi preventivi, deoarece pagubele pot fi mult mai mari decât valoarea bunurilor sustrase, având în vedere faptul că o mare parte din furturile din autoturisme au ca mod de operare spargerea geamului!