15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Numai pentru urgențe: 0243/230280 - Serviciul de permanență al DSP Ialomița
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Fierbinți Târg: Au incendiat intenționat 350 ha de vegetație uscată https://wp.me/p49Kdo-f2r

Fierbinți Târg: Au incendiat intenționat 350 ha de vegetație uscată

În cursul zilei de sâmbătă, 21 martie a.c., în jurul orei 18:47, prin apel la 112, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină la un incendiu de vegetație uscată și stuf izbucnit pe raza localității Fierbinți Târg.

La locul solicitării au intervenit Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu 27 de pompieri, un echipaj format din 4 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul SVSU Fierbinți, încadrată cu 4 voluntari. Incendiul a fost lichidat azi, 22 martie a.c., la ora 01:05.

Au ars aproximativ 350 ha de vegetație uscată și stuf, intervenția fiind concentrată pe protecția locuințelor și instituțiilor din apropierea focarelor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, aducem la cunoştinţă faptul că arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale, și cu respectarea următoarelor măsuri preventive:

– desfăşurarea arderii se va face numai pe timp de zi şi în condiţii meteorologice fără vânt;
– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se va face în cantităţi, astfel încât arderea să poată fi controlată;
– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;
– arderea se va efectua în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
– supravegherea permanentă a arderii;
– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto arhivă

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!