comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Reținut pentru conducere fără permis a unui autoturism furat. Poliția a folosit armamentul din dotare.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/03/2020 | Lege si Ordine

Acţiune rapidă şi fermă a poliţiştilor ialomițeni, care au folosit armamentul din dotare la Fetești, pentru imobilizarea unui autoturism furat, condus de un bărbat de 26 de ani.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, iar autovehiculul a fost predat proprietarului.

La data de 13 martie a.c., Poliția Municipiului Fetești a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat a sustras un autoturism parcat în fața unui imobil, profitând de neatenția proprietarului.

Imediat după sesizare, autovehiculul a fost dat în urmărire tuturor echipajelor de poliție aflate în teren, acesta fiind interceptat în cel mai scurt timp pe un bulevard din municipiul Fetești.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale polițiștilor, și-a continuat deplasarea cu viteză, fiind blocat în cel mai scurt timp pe un teren agricol de la marginea orașului.

Pentru prinderea șoferului, care a fugit din autoturism pe portiera din partea dreapta faţă, polițiștii au efectuat în plan vertical un foc de avertisment, reușind în cel mai scurt timp să îl imobilizeze și încătușeze.

În urma cercetărilor efectuate, a reieșit că bărbatul, în vârstă de 26 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiind condus la sediul Poliţiei Municipiului Feteşti, în vederea continuării cercetărilor.

Autoturismul în cauză nu a suferit avarii și a fost restituit persoanei vătămate.

În continuare, faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Ialomiţa, urmând ca acesta să fie prezentat Instanţei, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA