comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Cursuri educative pentru elevi, susținute de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/11/2017 | Lege si Ordine

Ieri, 09 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au susținut printre elevii din învățământul primar activitatăţi preventive, la care au participat aproximativ 100 de elevi.

 Cursurile educative au fost susținute într-o manieră interactivă, adaptată vârstei copiilor, aceștia răspunzând pozitiv, ținând cont de numărul mare al mâinilor ridicate în aer. Elevii au fost dornici să se implice, dar și bucuroși să participe la jocuri demonstrative.

Aceste activităţi au avut ca scop prevenirea victimizării minorilor, prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi datorită necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente, dar şi prevenirea implicării lor în accidente rutiere, în calitate de pietoni.

Polițiștii le-au prezentat micuților tot ceea ce aceștia aveau nevoie să cunoască despre educația rutieră, respectiv regulile de circulație, importanța respectării lor și nu în ultimul rând au avut în vedere ca, la final, elevii să fie familiarizați cu termenii de specialitate.

Copiiilor le-au fost prezentate atât laboratorul mobil de la Serviciul Criminalistic, cât și cu dotările autospecialei de la rutieră.

De asemenea, pe parcursul derulării activităţilor specifice, poliţiştii au urmărit prevenirea abandonului şi absenteismului şcolar, dar şi asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă civică în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.