comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: A fost reluată acțiunea de strângere a câinilor fără stăpân

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/03/2016 | Lege si Ordine

Direcția de Administrarea a Domeniului Public și Privat din Fetești a reluat, prin serviciul abilitat, începând din 1 martie, acțiunea de capturare a câinilor comunitari din municipiul Fetești. Acțiunea este permanentă.

Capturarea câinilor comunitari a fost sistată pentru o perioadă de timp deoarece, conform legilor în vigoare, transportul patrupedelor trebuia asigurat cu un autovehicul care să aibă numai această destinație iar adăpostul din strada Unirii, nr. 1, nu mai întrunea condițiile pentru funcționare, din cauza faptului că nu putea fi asigurată paza obiectivului 24/24 de ore, iar spațiile erau improprii pentru cazarea animalelor, de aceea a fost relocat pe strada Călărași, nr. 547A, la fosta unitate militară vis-a-vis de Petrom.

Conform regulamentului privind organizarea și funcționarea serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Fetești, aprobat prin hotărârea Consiliului Local, vor fi capturați câinii care circulă liber, fără însoțitor, din preajma școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor, piețelor publice, toate locurile publice și în zonele limitrofe ale localității.
Operatorul compartimentului pentru gestionare a câinilor fără stăpân din Municipiul Fetești deține acum un mijloc de transport care este vizibil marcat cu denumirea compartimentului, cu numărul de telefon, cu indicativul mijlocului de transport, dotat cu cuști individuale ventilate corespunzător.

Foarte important este faptul că, în termen de 14 zile, câinii capturați și înregistrați în evidențele adăpostului public din Municipiul Fetești pot fi revendicați sau adoptați dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

  • în primele 7 zile lucrătoare de la data înregistrării în evidenţele adapostului public din Municipiul Feteşti, câinii pot fi revendicaţi de către proprietari;

  • după expirarea termenului de 7 zile lucrătoare şi până la expirarea termenului de 14 zile lucrătoare, câinii pot fi revendicaţi sau adoptaţi de către persoane fizice sau juridice, din ţară sau din străinatate, în condiţiile regulamentului;

Încredinţarea câinilor spre revendicare şi adopţie se face numai după ce aceștia au fost consultaţi de către medicul veterinar de liberă practică, încadrat în Compartimentul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Feteşti, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare, iar solicitanţii trebuie să completeze o declarație-angajament.

Totodată, după expirarea primelor 7 zile lucrătoare de staţionare a câinelui în adăpostul public al Municipiul Feteşti, în cazul în care câinele nerevendicat a fost deja adoptat, proprietarul are dreptul să recupereze câinele de la adoptator dacă dovedeşte că a fost în imposibilitate de a introduce cererea de revendicare în primele 7 zile lucrătoare.

Preluarea câinelui de către adoptator se poate face începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării câinelui în adăpost, dacă acesta nu a fost revendicat.

Trebuie menționat că cetățenii nu trebuie să lase câinii liberi, pe domeniul public, deoarece aceștia vor fi considerați fără stăpân si duși la adăpost.

De asemenea, din data de 01.04.2016, începe campania de microcipare și înregistrare a câinilor cu stăpân din rasa comună și metișii acesteia. Acțiunea se va derula sub controlul și îndrumarea medicilor veterinari atestați de către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Contravaloarea cipurilor de identificare este suportată de către Primăria și Consiliul Local Fetești.

Pentru reclamații și detalii sunați la DADPP Fetești la numărul de telefon 0243.364.458.

Regulamentul privind organizarea și funcționarea serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Fetești și Regulamentul privind promovarea deţinerii câinilor şi stoparea înmultirii necontrolate a câinilor de rasă comună sau metişi din municipiul Feteşti pot fi consultate pe site-ul direcţiei www.dadpfetesti.ro.