comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Festivalul lavandei”, un eveniment special, organizat în comuna Bărăganul, weekend-ul viitor

Pe 13 – 14 iunie se anunță un weekend relaxant, într-un lan de lavandă, cu parfum suav și muzica naturii pe fundal. Peisajul mirific îl veți putea admira la Festivalul Lavandei, eveniment organizat în câmpia Bărăganului, fix la granița dintre județele Ialomița și Brăila, în comuna Bărăganul, de către Nympheum Cosmetics și Agroprovens.

Lavanda
Lavanda

Organizatorii festivalului anunță un weekend cu o sumedenie de surprize. Multe hectare mov, parfumate, vă vor sta la dispoziție pentru plimbare, relaxare, pentru fotografii de neuitat, realizate gratis de un fotograf profesionist, veți putea testa produse ce au la bază lavanda, dar și alte plante minunate, extrem de utile pentru trup și suflet și multe altele.

Ideea acestui festival, care se dorește a deveni tradiție, a pornit de la faptul că foarte mulți producători autohtoni nu sunt cunoscuți.

Alina Gutium, organizatorul festivalului, susține că pasiunea cu care face asta, așa cum este și cazul tatălui său, a determinat-o să încerce să împărtășească și altora truda din spatele brandului Nympheum Cosmetics și a domeniului Agroprovens.

 „Nympheum a început ca un hobby, apoi s-a transformat într-un business. În 2015 am amenajat grădina cu câteva tufe de lavandă, apoi am cumpărat un distilator să fac unt şi ulei de lavandă, după aceea am început să fac săpunuri. Săpunul a fost primul nostru produs. (…) În prezent, avem 50 de produse în portofoliu, pentru ten, corp şi păr. Brandul a fost creat şi înregistrat în 2016. Am ales numele Nympheum, care reprezintă „un pavilion unde grecii aduceau ofrande nimfelor, considerate genii deoarece cunoşteau secretele naturii“. La Ferma Bărăganul, lângă cultura de lavandă, fenicul şi coriandru, ele se simţeau ca nişte „nimfe”. Consider că acest festival este o oportunitate pentru cultivatorii de lavandă și potențialii viitori cultivatori să afle în ce constă această muncă, din experiența noastră. Cei care sunt la început de drum pot afla părțile bune și cele mai puțin bune ale acestei culturi, pentru a avea șanse mai mari de reușită, pentru că nu este afacerea secolului, așa cum se vehiculează. În ultimii ani au crescut suprafețele cultivate cu lavandă, iar producătorii ar fi bine să țină la preț, pentru că suntem cu toții într-o barcă, fie că avem un hectar sau o sută. Având în vedere că în perioada stării de urgență firmele mici (inclusiv noi) au avut de suferit, ne-am propus cu acest eveniment să facem cunoscut faptul că există producători care știu să facă lucruri de calitate. În același timp, vrem să sprijinim comerțul pentru producătorii români. Un alt obiectiv al acestui eveniment este adresat persoanelor care vor să se bucure de relaxare, aer curat și liniște în mijlocul naturii. De ce Bărăganu?  – pentru că aici m-am născut”, susține aceasta.

Așadar, pe 13 și 14 iunie sunteți invitați la relaxare, departe de gălăgia orașelor și de poluare. Lavanda românească merită descoperită și îndrăgită! Dacă doriți să participați la acest festival (picnic style) vă puteți anunța prezența la telefonul 0749.112.223.

Mai multe articole de la obiectiv.net: