Făcăeni: Seminar despre cancer și examene clinice complete GRATUITE

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Țara noastră se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, 6 femei pierzând zilnic lupta cu această boală. Virusul HPV este responsabil de 99.7% dintre aceste cazuri.

Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin și Asociația Regională pentru Dezvoltare Rurală, în parteneriat cu Primăria Făcăeni, organizează sâmbătă, 17 mai, un seminar pe tema prevenirii cancerului de col uterin. 

Vă așteptăm, începând cu ora 09:00, la Căminul Cultural din Făcăeni, la o discuție cu medicii specialiști și cu Alexandru Rafila – Consilier personal al Ministrului Sănătății, pentru a afla cât de periculos este virusul HPV și care sunt metodele prin care îl putem preveni. 

De la ora 10:00, o echipa de medici specialiști și rezidenți va oferi, gratuit, la Liceul Tehnologic din comună, examene clinice complete: teste de glicemie, colesterol și trigliceride. În funcție de patologia fiecărui pacient, specialiștii oferă și consultații de specialitate: electrocardiogramă (EKG), ecografie, consult oftalmologic, consult ginecologic și recoltarea testului Babeș-Papanicolau. Copiii vor fi consultați de medici pediatri.

Vă așteptăm!