Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Expoziție inedită la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” https://wp.me/p49Kdo-8XO

Expoziție inedită la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”

O expoziție inedită de mărțișoare și podoabe hand made a fost deschisă publicului joi, 23 februarie, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia.


Mărțișoare, brățări, coliere, cercei, bijuterii din fimo, pe sârmă, placate sau cu pietre semiprețioase, realizate prin tehnici diferite, piese unicat, lucrate manual, toate au fost expuse spre încântarea doamnelor și domnișoarelor.
Artizanele sunt Doina Iabrașu, Mirela Roibu și Alexandra Roibu care, deși au stiluri diferite, au reușit să atragă fiecare atenția prin originalitatea de care au dat dovadă.
„Ne-am străduit să le montăm în feluri diferite, cu tehnici diferite. Eu lucrez în luturi polimerice, cele mai multe piese, dar și cu pietre semiprețioase, în tehnica fimo, afirma Doina Iabrașu.
De asemenea, Alexandra Roibu, studentă la stomatologie, a prezentat multe piese nonconformiste, moderne, având un stil diferit de a se exprima, mai ales folosind geodele și tehnica înfășurării ațelor.
Expoziția rămâne deschisă până pe 10 martie.
Totodată, în această săptămână, în perioada 1 – 8 martie, se vor organiza ateliere de creație pentru copii, susținute de Doina Iabrașu, care îi va învăța pe elevii claselor I-IV să realizeze mărțișoare, brățări, mărgele și multe alte podoabe.