comenzi la domiciliu cliseru.ro

Expoziție de fotografie – „Anotimpuri”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/07/2018 | Evenimente

Luni, 2 iulie, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie – “Anotimpuri”.

O călătorie fotografică pe cărări de munte, prin Deltă, la mare, la soare, prin zăpadă, printre frunzele toamnei, printre stele sau maci, o plimbare care îți stârnește imaginația dar și dorința de a încerca să surprinzi și tu în fotografii tot felul de emoții, de momente, pe care să le poți împărtăși cu alții.

Practic, călătoria fotografică a început în Cetatea Făgărașului, pe 10 februarie 2018, unde au expus 70 de fotografi, membri ai grupului „La Conacul Fotografilor”, aducând mai aproape de oameni emoțiile celor patru anotimpuri surprinse în țară și peste hotare.

La Slobozia au ajuns pentru prima dată la invitația unui membru al „Conacului”, Georgian Mocănescu. Expoziția va fi găzduită la Centrul Cultural până pe 19 iulie, astfel că, până atunci, iubitorii de fotografie vor putea să-și delecteze privirea cu aceste imagini printate pe canvas.

La eveniment au participat Gheorghe Petre, președintele UAP Slobozia-Ialomița, Clementina Tudor, managerul Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, Popescu Mario Cezar, reprezentantul Asociației Culturale Atelierele Albe și fotograf, care a reușit să scoată la lumină, prin expoziția Costică Acsinte, imagini inedite din timpul războiului, dar și mulți privitori.

„Ne aflăm în fața unei expoziții care ne situează între tehnologie și realitate. Ne aflăm în fața unor artiști fotografi, mulți dintre ei, prin modul în care își organizează compozițiile, prin modul în care folosește clipa, prin modul în care folosește lumina și exploatează acel moment unic în viziunea unui artist și reușește să ni-l aducă prin aceste lucrări. Este o expoziție interesantă, inedită pentru zona noastră. Îi așteptăm și pe cei din Ialomița să fie prezenți cu lucrări pe siemezele Centrului Cultural”, spunea Gheorghe Petre.