comenzi la domiciliu cliseru.ro

Exercițiu de tragere, organizat de Poliția locală Slobozia pentru jurnaliști, în noul poligon

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/12/2019 | Lege si Ordine

Vineri, 29 noiembrie, Poliția Locală Slobozia a organizat o ședință de tragere în noul poligon de instruire, situat la ieșire din Slobozia, zona Peri. Poligonul, unul de tragere cu armament ușor – pistol, a fost realizat de către Poliția Locală Slobozia în incinta fostului poligon militar.

De această dată, au fost invitați și jurnaliștii la un exercițiu de tragere. Aceștia au utilizat pistolul marca Glock 19, cu muniție letală.
Trebuie să spunem că poligonul de tragere este acoperit, fiind utilizat de către personalul instituțiilor publice cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, precum și de cel cu atribuții în domeniul asigurării și păstrării ordinii și liniștii publice.

Deși se dorește punerea poligonului și la dispoziția persoanelor fizice sau juridice, în scopul executării tragerilor de exercițiu, cu armamentul propriu, exerciții impuse de lege pentru păstrarea dreptului de deținere a armamentului destinat protecției și apărării, deocamdată nu a fost inițiată nicio colaborare în acest sens.

De asemenea, crearea unui centru de instruire multifuncțional, pe toată suprafața poligonului, este un proiect care se vrea realizat în următoarea perioadă, proiectul inițial, care prevedea reabilitarea construcțiilor aflate pe suprafața poligonului, fiind sistat. Astfel că, până atunci, poliția locală Slobozia se limitează la organizarea de ședințe de pregătire, de trageri, cu echipamentul din dotare. De acest poligon beneficiază nu numai Poliția locală Slobozia, ci este un câștig pentru toate instituțiile de ordine publică și siguranță națională de pe raza județului.

„Noi v-am invitat aici să vedeți care este activitatea poliției locale, ca instituție care face parte din administrația publică locală. Avem perspective de a ne dezvolta și sperăm să așezăm instituția pe un fundament solid”, a declarat Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia.

Obligatoriu, în poligon este prezent un instructor de tragere, care face demersurile de pregătire, de instruire teoretică a participanților la tragere. Evident, de o astfel de instruire au avut parte și jurnaliștii. Tragerea la țintă a avut loc cu un pistol marca Glock 19, calibru 9 mm, de la o distanță de 15 metri. Fiecare jurnalist a fost secondat de un angajat al poliției locale, pentru a „împiedica” orice manevră greșită a participanților la tragere și a nu exista evenimente nedorite. După tragere, analiza rezultatelor a avut loc la sediul Poliției Locale Slobozia, analiză care a arătat faptul că…se poate și mai bine.

Totodată, la sediul Poliției locale, am putut vedea dotările de ultimă generație ale instituției: sistemul de supraveghere video cu peste 240 de camere video din Slobozia, un sistem performant, care permite înregistrarea și transmiterea imaginilor în timp real la sediu.

Adăugăm faptul că o astfel de cameră asigură un zoom de aproximativ 300 de metri… Totodată, au sistem de creare a unei „liste negre”, cu autovehiculele date în urmărire. De asemenea, mașinile de patrulare sunt dotate cu camere video care pot transmite în timp real traseul parcurs și intervențiile, dar și cu laptop și imprimantă, procesele verbale putând fi întocmite pe loc, evitându-se, astfel, erorile care apar, de exemplu, din cauza unui scris ilizibil. Cu ajutorul acestor echipamente, polițiștii locali sunt verificați pas cu pas, aceștia având în dotare și camere portabile.