Exerciţiu de alarmare publică la Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În baza “Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2014”, aprobat prin ordinul prefectului judeţului Ialomiţa, în data de 14.05.2014, începând cu ora 10.25, este planificat a se desfăşura un exerciţiu de alarmare publică în caz de cutremur în municipiul Urziceni.

Conform scenariului, în urma seismului au fost afectate clădirea fostei secţii de boli interne a Spitalului Municipal, precum şi porţiuni din reţelele de electricitate, gaze naturale şi telecomunicaţii.

Exerciţiul urmează a fi coordonat de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, cu implicarea membrilor serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. În paralel cu aceste activităţi, se vor desfăşura şi exerciţii practice de protecţie şi evacuare în caz de cutremur la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ din municipiul Urziceni.

De asemenea, în aceeaşi zi, începând cu ora 10.30, pe amplasamentul S.N.G.N. S.A. Mediaş, Sucursala Ploieşti – Depozit Gaze Naturale Urziceni, o să se desfăşoare un exerciţiu de testare a planului de urgenţă externă, după un scenariu care are ca temă acţiunea post-seism a forţelor de intervenţie şi repunerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi utilajelor tehnologice afectate. Cu această ocazie, se va urmări în principal modul de punere în aplicare a concepţiei de acţiune de către forţele care intervin.

Facem precizarea că acest exerciţiu se va efectua de către inspectorat în varianta EXCON (fără intervenţia forţelor şi mijloacelor).