Excelența în educație, sprijinită de Consiliul Județean Ialomița. Număr record de olimpici și profesori premiați
Miercuri, 23 noiembrie, în foaierul Sălii „EUROPA”, s-a desfășurat ceremonia de semnare a contractelor de finanțare cu privire la granturile acordate unităților de învățământ pentru olimpicii ialomițeni și cadrelor didactice îndrumătoare, pentru anul școlar 2021-2022.
Valoarea totală a granturilor oferite de către Consiliul Județean Ialomița este de 218.700 lei pentru 490 de elevi premiați și 175 de profesori îndrumători din 28 de unități de învățământ.
În semn de recunoaștere a meritelor deosebite pentru performanțele obținute la etapa județeană a olimpiadelor în anul școlar 2021-2022, conducerea Consiliului Județean Ialomița a transmis felicitări atât elevilor olimpici, cât și cadrelor didactice îndrumătoare.
„Avem un record ca sumă de finanțare. Vă felicit pe fiecare în parte pentru ceea ce faceți, și o faceți cu dedicație. Sunteți, până la urmă, „răspunzători” de ceea ce înseamnă viitorul nostru, dumneavoastră ne asigurați viitorul prin educația pe care o faceți și o dați zi de zi copiilor noștri, modul în care știți să îi formați și să îi îndrumați, să descoperiți binele care există în diverse forme în fiecare dintre noi, îi dezvoltați, îi îndrumați și îi transformați în cetățenii de mâine ai județului nostru, ai țării noastre, ai Europei. Vă felicit pentru activitatea dumneavoastră. Știu că aveți buzunarele pline de felicitări, nu astea sunt cele mai importante, dar lucrând cu dumneavoastră, discutând cu dumneavoastră, știu că până la urmă cel mai important lucru este recunoașterea, pentru fiecare dintre noi, dincolo de chenzină, dincolo de activitatea noastră de zi cu zi, cel mai important lucru și pentru mine și pentru alții, este ca cineva, de regulă și de dorit tot mai mulți, să ne recunoască activitatea și rezultatele pe care le avem, pentru că sunt lucruri care rămân și ceea ce dăinuie”, a transmis Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.
Consiliul Județean Ialomița sprijină de șapte ani excelența în educație, iar anul acesta suma acordată pentru premierea elevilor olimpici și profesorii îndrumători este fără precedent. Mai mult decât atât, în viitorul apropiat, și unitățile de învățământ vor putea fi sprijinite de Consiliul Județean.
„Este un record și ca sumă acordată și ca număr de elevi și cadre didactice. Dacă anul trecut, din cauza pandemiei, nu au fost premiați decât 27 de elevi și 22 de cadre didactice, iar suma a fost modică, de doar 22.000 de lei, iar acum doi ani aveam 150.000 lei, 378 de elevi și 125 de cadre didactice, acum avem 218.700 de lei, 490 de elevi și 175 de cadre didactice. Se pare că programul, îndrăznim să spunem cu modestie, își face efectul și, după șapte ani, contribuie, alături de efortul cadrelor didactice, al elevilor, al părinților, al dumneavoastră ca manageri, la bunul renume al Ialomiței la nivel național”, a declarat Cătălin Grigore, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița.
De menționat faptul că pe primele locuri, cu cele mai mari sume primite de la Consiliul Județean, prin programul de excelență pentru olimpicii ialomițeni din învățământul preuniversitar de stat, se află Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, cu 44.700 lei, urmat de Colegiul Național „Mihai Viteazul”, care a primit un grant în valoare de 36.600 lei.
Totodată, unitățile de învățământ preuniversitar din județ vor putea primi finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice.
„Consiliile Județene oferă aceste granturi pentru achizițiile pe care le-am menționat, pe baza unei adrese de nevoi realizată la nivel local și centralizată la nivel județean. Va exista un parteneriat între Consiliul Județean și toate unitățile de învățământ. (…) Va exista o echipă tehnică la nivelul Consiliului care se va ocupa de pregătirea acestui proiect (…)”, a spus și Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița.
Nu în ultimul rând, prin programul „Elena”, un program de finanțare pentru pregătirea proiectelor de eficiență energetică a clădirilor publice, 35 de clădiri din județ sunt cuprinse în final în acest program după procesul de selecție din partea ADR Sud Muntenia. Dintre cele 35 de clădiri, 27 sunt unități de învățământ.
„Este o performanță absolută, dacă ne comparăm cu toate celelalte județe din regiune. Județul Ialomița are un buget de investiții programat de peste 19 milioane de euro, iar vestea bună este că din discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentanții ADR (…), prin încadrarea în programul Elena, este asigurată finanțarea. Consiliul Județean va acționa ca integrator al tuturor celor 35 de proiecte, este și un contributor financiar, cu o parte din cofinanțarea utilizată în aceste proiecte și sunt sigur că vom avea un parcurs extraordinar de frumos”, a adăugat Alexandru Potor.