comenzi la domiciliu cliseru.ro

Eveniment internațional major în aceasta vară în Romania: PokerStars Festival

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/06/2017 | Stiri nationale

Unul din cele mai interesante evenimente estivale ale anului in Romania se pregateste in capitala. Este vorba de un festival de… poker, insa nu unul de rand ci unul din cele mai mari evenimente ale pokerului global: PokerStars Festival, eveniment care garanteaza participantilor cel putin 500.000 de euro in premii. Da, jumatate de milion de euro care se vor imparti intre cei ce vor reusi sa razbata in turneul principal de la Bucuresti si sa se claseze intre primii 20% din participanti!

PokerStars Festival

Cel mai interesant aspect al acestui eveniment este ca nu se adreseaza numai marilor specialisti in acest joc misterios si special care este pokerul. Chiar daca nu sunteti jucator profesionist (si nici macar amator) de poker, aveti totusi o sansa mare sa puneti mana pe un premiu major, plecand de la investitii minime – ca sa nu mai adaugam distractia fara egal pe care o asigura un turneu de poker participantilor. Vom explica imediat cum este posibil asa ceva (si sunt nenumarate exemple de inceptori care au dat lovitura pentru sume fabuloase), insa mai intai iata cateva detalii despre eveniment:

PokerStars Festival, unul din cele mai faimoase branduri de poker din lume, va poposi in Romania intre 31 iulie si 6 august la Hotelul Marriott din Bucuresti si va cuprinde o serie de turnee intre care cel mai important va fi Turneul Principal („Main Eventul”, in termeni specifici). Acesta va incorona un campion pe 6 iulie, insa din cei peste 500 de participanti asteptati in jur de 100 vor pleca cu premii in bani.

Un aparent impediment in participarea la acest turneu este taxa destul de piperata de intrare: 1.100 de euro. Unii vor trebui sa scoata din buzunar aceasta taxa pentru a juca, insa cei mai descurcareti vor putea obtine tichetul de 1.100 euro calificandu-se online din turnee de tip „satelit” care costa doar bani de buzunar – cativa dolari. Acest sistem de calificari care se desfasoara zilnic pe cel mai mare site de poker din lume, PokerStars (care este si organizatorul festivalului), permite oricui sa obtina tichetul jucand turnee foarte ieftine (chiar gratuite) din care se pot califica in turnee superioare, pana cand ajung sa obtina intrarea de 1.100 euro in turneul principal din Bucuresti.

Nu putine sunt cazurile in care un jucator a investit doar cativa dolari calificandu-se online, a prins biletul de intrare la festivalul live si acolo a reusit sa castige premii masive (de pilda, campionul din august de la Bucuresti va pleca acasa cu peste 100.000 euro).

Acum sa revenim la chestiunea cea mai importanta: daca intr-un turneu de tenis sau sah nu este loc si nu sunt sanse de castig pentru incepatori, cum se face ca intr-un turneu de poker intesat cu profesionisti incepatorii pot participa si castiga (cum se intampla cel mai des)?

Trebuie stiut ca in jocul de poker competenta nu duce imediat la rezultate mari. Un amator (cat si un profesionist) pot fi ajutati si de sansa intr-un turneu sau altul. Altfel spus, daca in cele doua-trei zile cat dureaza un turneu de poker live un incepator are parte de o serie buna de carti, acesta poate trece cu usurinta de cei mai buni in drumul catre finala. Si aceasta nu este o exceptie, ci aproape o regula. Sunt nenumarate cazuri in care un amator a invins sute de profesionisti intr-un turneu, cel mai faimos exemplu fiind cel al americanului Chris Moneymaker care in 2003 a reusit sa se califice la cel mai important turneu din lume, Main Eventul World Series of Poker (turneu cu taxa de 10.000$) investind doar 82$ pe internet si reusind sa castige imensa competitie pentru un premiu de 2,5 milioane $. O glorie care nu s-a stins nici astazi, caci Moneymaker este primul amator care a demonstrat ca se poate castiga un turneu de poker impotriva celor mai buni fara sa stii jocul perfect. Intre timp, sute de mii de amatori i-au luat exemplul si s-au bucurat de triumfuri importante in arena globala a jocului de poker.

In Romania pokerul se poate juca in mod reglementat de stat, in siguranta, online si live. Regulile formatului Texas Hold’em No Limit sunt extrem de simple, se invata in cateva minute, si cine reuseste sa treaca de ABC-ul jocului si are talentul de-a „intra in mintea” oponentului, are sanse mari sa obtina rezultate frumoase.

Iata asadar o ocazie pentru o scurta descindere de vacanta la Bucuresti, cu investitie minima si sansa la un premiu urias, cazut ca din cer. Cei care „au patit-o”, stiu cum e: o senzatie care nu se uita niciodata.