comenzi la domiciliu cliseru.ro

ENGIE, ENEL, E-distribuție – suspendare activitate în centrele de relații cu clienții

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/03/2020 | Locale Ialomita

În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, ENGIE Romania închide centrele de relații cu clienții din județul Ialomița

În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, ENGIE Romania a luat decizia de a suspenda temporar, în perioada 16-31 martie, activitatea din centrele de relații cu clienții din Urziceni și Slobozia, centre în care numărul de angajați este redus și în care nu pot fi asigurate condițiile de proximitate recomandate de autoritățile de resort în această perioadă.

Clienții din Urziceni și Slobozia au posibilitatea de a realiza diverse tipuri de operațiuni online prin intermediul formularului de contact de pe site-ul engie.ro, https://www.engie.ro/contact/  și al aplicației engiemobile, disponibilă în Google Play si App Store, cât și prin intermediul serviciului național de call-center disponibil la numărul 021.9366.

Tipurile de operațiuni pe care clienții ENGIE le pot realiza online:

  • Vizualizarea detaliilor despre factură și consum;
  • Plata online;
  • Transmiterea index-ului lunar (alternativ, se poate transmite și la numărul de telefon 0800 800 200 pe baza codului de autocitire, regăsit pe factura de gaze naturale);
  • Activarea facturii electronice;
  • Încheierea unui contract de energie electrică, gaze naturale și servicii tehnice;
  • Schimbarea titularului de contract.

La nivelul ENGIE Romania a fost constituit un comitet de coordonare care urmărește îndeaproape situația și ia măsurile de prevenție care se impun atât pentru angajați, cât și pentru clienți.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.600 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

ENEL:

PENTRU A PROTEJA SĂNĂTATEA ȘI SIGURANȚA COMUNITĂȚILOR, ACTIVITATEA MAGAZINELOR ENEL VA FI TEMPORAR SUSPENDATĂ

Din grijă pentru sănătatea și siguranța clienților, angajaților și comunităților pe care le deservesc, Enel Energie și Enel Energie Muntenia își vor suspenda temporar toate activitățile care presupun contactul direct al angajaților cu publicul în următoarea perioadă și își încurajează clienții să utilizeze canalele alternative de comunicare.

Având în vedere măsurile care au fost luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, dar și pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 16 martie, activitatea tuturor magazinelor Enel din România va fi suspendată, pentru a proteja sănătatea clienților, a angajaților și a comunităților, prin reducerea contactului dintre clienți în zona magazinelor.

În perioada următoare, compania le recomandă clienților să utilizeze canalele alternative de comunicare și metodele de plată online puse la dispoziția lor, descrise mai jos. Este posibil ca unele interacțiuni să dureze mai mult, regretăm dacă timpul de așteptare se mărește, însă încercăm să prioritizăm cererile, cu scopul de a asigura furnizarea de energie electrică clienților noștri în cele mai bune condiții posibile.

Astfel, clienții își pot activa contul digital MyEnel, pentru a primi și plăti facturile de energie electrică sau gaze naturale, sau pentru a-și înregistra indexul sau verifica balanța de plată. Contul MyEnel poate fi activat cu ușurință fie online pe my.enel.ro, fie descărcând în mod gratuit aplicația pentru telefonul mobil de pe App Store sau Google Play. De asemenea, încurajăm clienții să își activeze metodele alternative de primire a facturii, fie pe email, aici, fie prin SMS din contul MyEnel, urmând pașii menționați în platformă.

Pentru a trimite indexul pentru energia electrică consumată, clienții pot apela numărul de telefon gratuit – 0800.07.08.09 (în timpul perioadei de telecitire).

Pentru a trimite indexul pentru consumul de gaz, clienții pot suna la numărul gratuit 0800.07.07.01, tasta 1, în cazul în care distributiorul lor este Delgaz Grid sau Progaz P&D (între 22 și 26 ale fiecărei luni).

De asemenea, în secțiunea Contractare Rapidă sunt disponibile ofertele comerciale, prospecții și clienții având posibilitatea de a transmite online solicitări de încheiere a unui contract de furnizare de energie electrică sau furnizare de gaze naturale.

În plus, clienţii care doresc să îşi achite factura de energie electrică sau gaze naturale în această perioadă, pot utiliza modalităţile alternative de plată, precum: ATM–uri (bancomate), debit direct, internet sau virament bancar. Mai multe detalii despre partenerii bancari şi comerciali se regăsesc pe factura de energie electrică, precum şi aici. Pentru suport comercial, aceștia pot suna la 0800.07.08.09.

Dorim să le mulțumim tuturor pentru răbdare și înțelegere.

Biroul de presa E-Distribuție Dobrogea:

CU SCOPUL DE A PROTEJA COMUNITĂȚILE PE CARE LE DESERVESC, ACTIVITATEA CENTRELOR DE RELAȚII CU CLIENȚII VA FI TEMPORAR SUSPENDATĂ

Deoarece principala lor prioritate o reprezintă sănătatea și siguranța clienților, angajaților și comunităților pe care le deservesc, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat au decis suspendarea temporară a activităților care presupun contactul direct cu publicul în perioada următoare și încurajează clienții să utilizeze canalele alternative de comunicare.

În efortul de a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19 și de a proteja sănătatea clienților, angajaților și a comunităților deopotrivă, luând în același timp în  considerare și măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, începând cu 16 martie, activitatea cu publicul larg a centrelor de relații cu clienții E-Distribuție va fi suspendată.

Companiile E-Distribuție asigură clienții că vor continua să desfășoare toată activitatea tehnică și operativă în aceleași condiții, în timp ce echipele de tehnicieni sunt gata să intervină pentru orice probleme care ar putea apărea în această perioadă. Mai mult, au fost stabilite măsuri suplimentare de sprijin pentru instituțiile sanitare, precum spitale și centre de carantină, pentru a asigura continuitatea distribuției de energie electrică.

Astfel, în perioada următoare, compania a pus la dispoziția clienților pentru solicitările legate de racordarea la rețea următoarele numere de telefon, de luni până vineri în intervalul 8 – 16: Muntenia – 0372115733, Banat – 0372565215, Dobrogea – 0372415303. În plus, clienții pot folosi și următoarele canale alternative de comunicare:

Clienții pot accesa www.e-distributie.com pentru a iniția și gestiona online cereri de racordare. Platforma le permite utilizatorilor să urmărească procesului de racordare, din momentul în care clientul depune cererea de racordare, în zona Contul meu, până la încheierea contractelor de  furnizare/distribuție și punerea sub tensiune a instalației de racordare. Aici clienții pot încărca documentele aferente cererii de racordare și pot afla informații privind evoluția cererii lor, un serviciu online transparent, disponibil 24 din 24 de ore.

În același timp, interfața din zona Contul meu permite o accesare mai ușoară a tuturor serviciilor online cu care utilizatorii erau deja obișnuiți, precum cele legate de Avizul de amplasament, Informații POD (despre locul de consum), Informații despre consum, Istoric citiri, Sesizări sau Servicii online legate de Contract.

Pentru solicitări cu privire la alimentarea cu energie electrică, clienții au la dispoziție următoarele numere gratuite, disponibile non-stop – 0800.070.444 pentru zona Banat (județele Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin), 0800.070.555 pentru județele Dobrogea (județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași) și 0800.070.888 pentru județele Muntenia (București, precum și pentru județele Ilfov și Giurgiu ).

Mai mult, următoarele adrese de e-mail sunt disponibile pentru reclamații legate de distribuția de energie – [email protected], [email protected], [email protected].

 Clienții pot verifica statusul întreruperilor în alimentarea cu energie electrică pe o hartă dedicată care este actualizată din 30 în 30 de minute – https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html.

Pentru orice alte cerințe legate de serviciile de distribuție de energie electrică, precum măsură, rețea etc., clienții pot completa formularul de contact disponibil aici – https://www.e-distributie.com/ro/contact.html.