Enel România înlocuiește peste 3.670 de becuri incandescente cu unele economice în gospodăriile din comuna Valea Ciorii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Enel continuă să încurajeze un consum eficient de energie în comunitățile românești

Valea Ciorii din Ialomița devine a doua localitate românească iluminată prin becuri economice. Acest fapt se datorează unui proiect de responsabilitate socială al Enel  România, ce se concentrează pe utilizarea inteligentă a energiei în gospodării.

  • Enel România înlocuiește peste 3.670 de becuri incandescente cu unele economice în gospodăriile din comuna Valea Ciorii. Acțiunea face parte din campania lansată în 2011 pentru promovarea unui consum energetic responsabil.
  • Datorită noilor becuri oferite de Enel, ce au un consum mic de energie, 735 de gospodării din Valea Ciorii, județul Ialomița, vor economisi aproximativ 73.500 lei pe an.

Enel își continuă proiectul de promovare a unui consum eficient de energie, ce a fost lansat în noiembrie 2011, când comuna Izvoarele din Giurgiu a devenit prima localitate ce utilizează exclusiv becuri economice. Proiectul face parte din platforma de responsabilitate socială Enel, al cărei scop este crearea unei lumi sustenabile pentru generațiile viitoare.

Enel România a lansat acest proiect ambițios pentru a îmbunătăți într-adevăr viața de zi cu zi a comunităților locale, creând condițiile necesare unui consum redus de energie, din care rezultă costuri mai mici. Programul include și o campanie educațională, astfel încât clienții să fie informați în legătură cu beneficiile unui consum eficient de energie”, a declarat Radu Coșarcă, Director Relații Externe al Enel România.

  Enel România a înlocuit becurile incandescente din 735 de gospodării din Valea Ciorii cu unele economice, ceea ce va ajuta întreaga comunitate să economisească aproximativ 75.000 lei pe an. Astfel, prin acest proiect, Enel va îmbunătăți viețile a peste 2.000  de oameni, care vor putea beneficia de avantajele unui consum responsabil de energie.

„Suntem onorați că localitatea noastră face acum parte din acest proiect major, care va aduce beneficii importante pentru locuitori, precum și pentru mediul înconjurător. Dorim să îi mulțumim companiei Enel pentru interesul arătat comunității noastre și pentru eforturile pe care le depune pentru a îmbunătăți viețile de zi cu zi ale oamenilor. Suntem convinși că și alte localități vor adera la acest proiect”, a spus Ștefan Ionescu, Primarul din Valea Ciorii.

  ***

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice şi cea de-a doua companie europeană de utilităţi în funcţie de capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în 40 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de 97.988 MW şi peste 75.000 de angajați, comercializând electricitate şi gaze naturale către 61 de milioane de clienţi la nivel global.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 4.200 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 Enel se dedică activ cercetării și dezvoltării unor măsuri inovatoare pentru eficiența energetică. În primul rând, Grupul lucrează pentru a include o gamă largă de tehnologii eficiente și inovatoare în aparatura sa de producție, cum ar fi cărbunele curat, sisteme de captare și depozitare a carbonului (SCC) și sisteme de stocare a energiei regenerabile.Contribuții semnificative sunt destinate dezvoltării de sisteme de contorizare inteligente și de rețele inteligente. Enel este un lider în acest domeniu: în 2001 a fost prima companie de utilități din lume care a înlocuit contoarele mecanice cu unele electronice, pentru clienții săi din Italia. Până astăzi, compania a instalat 33 de milioane de contoare inteligente în Italia, iar Endesa, subsidiara spaniolă a Enel, își propune să instaleze 13 milione de contoare inteligente până în 2015. Enel este implicat și în numeroase proiecte pentru rețele inteligente ale Uniunii Europene, cum este cel de cercetare ADDRESS, coordonat de Enel Distribuzione. De asemenea, compania are și proiecte pentru orașe inteligente, cum este SmartCity Malaga, întreprins de Endesa. Mai mult, Grupul promovează mobilitatea electrică încă din 2010, prin instalarea unor stații de alimentare a vehiculelor electrice în mai multe orașe ale Italiei și prin semnarea unor acorduri cu firme producătoare de autoturisme, ca Renault-Nissan, Piaggio și Citroën.

Comunicat presă –  ENEL ROMÂNIA, București, 7 octombrie 2012  –