comenzi la domiciliu cliseru.ro

Elevi din Ialomița, premiați de Liga Tinerilor Întreprizători Social – Democrați pentru rezultatele obținute la olimpiade

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/05/2012 | Locale Ialomita
Liga tinerilor întreprinzători social-democrați Ialomița a acordat vineri, 18 mai, pentru reprezentarea excelentă la olimpiadele desfășurate la nivel național și județean, trei premii unor elevi ialomițeni: Cristina Nicoleta Țigău, Gheorghe Radu și Matei Alexandra Ileana. De asemenea, la eveniment a fost prezentă și Maria Alexandra Ilie, o tânără de excepție care a obținut, cu echipa din care face parte, un merituos loc I din partea centrului NASA din Huston, la un concurs de proiecte privind construcția unei staţii spaţiale, sub toate aspectele ei.

Reprezentanții Ligii au dorit, astfel, să marcheze importanța învățământului ialomițean și a elevilor care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele tehnologice, dând astfel un exemplu că tinerii de valoare pot fi promovați, că a învăța nu este un handicap, iar școala românească are cu ce se mândri, prin acești copii care se încăpățânează să învețe.
Una dintre eleve, Ţigău Nicoleta Cristina, a participat în clasa a XI-a şi a XII-a la Olimpiada Profil Servicii, obținând în clasa a XI-a locul I la faza judeţeană şi media 8, dar și locul 13 din 48 de locuri, iar în clasa a XII-a media 8,55.
De asemenea, Gheorghe Radu a participat în clasa a XI-a la Olimpiada judeţeană Aria Tehnologii, la profilul mecatronic, unde a obţinut locul 13, iar Matei Alexandra Ileana a obţinut locul al II-lea la Olimpiada de Economie, faza judeţeană.
Popescu Ionuţ, preşedintele Ligii Tinerilor Întreprizători Social-Democrați, le-a înmânat celor trei olimpici diplome și premii, aceștia fiind aplaudați de toți cei prezenți la eveniment.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomița, Silvian Ciupercă, a felicitat elevii pentru rezultatele obținute, dar și echipa de tineri social-democrați pentru această premiere, deoarece, spunea dumnealui, „au înţeles că cea mai importantă energie regenerabilă este inteligenţa” și, nu în ultimul rând, pe dascălii lor.
„Vă felicit pe toţi, elevi în primul rând, dascăli, reprezentanţi ai Ligii Tinerilor Întreprinzători, conducerea organizaţiei de tineret, conducerea Primăriei Slobozia, împreună cu care vom dezvolta un sistem mult mai perfecționat de stimulare a valorilor din capitala de județ. Tuturor vă doresc să rămâneţi stăruitori, îndârjiţi în a creşte în performanţă şi competitivitate şi să nu uitaţi niciodată că datoraţi unora un pic din bucuria pe care o aveţi, de a vă fi recunoscută excelenţa, calitatea și rezultatul muncii. Succes tuturor.”
Acest eveniment nu va fi unul singular, Liga având în plan ca, din anul școlar următor, să acorde și burse unor copii din liceele tehnologice.
alexandra ilieDespre tânăra Maria Alexandra Ilie, care a reușit performanța de a câştiga în acest an premiul I la „NASA Space Settelement Contest” și care excelează la chimie, putem afirma că reprezintă o onoare pentru județul nostru. Alexandra este urmașa inițiatorului imperiului Hermes de la Slobozia, vestitul Ilie Alexandru, și o continuatoare de viziuni așa cum a fost și tatăl său.
„Acum vreo șase luni, un coleg mi-a spus, în treacăt, de concursul ăsta şi ne-am spus “Ce-ar fi să participăm şi noi? Ar fi frumos să participăm şi noi”. M-am gândit că de la acest “Ce-ar fi?” să trecem la partea practică şi, cu ajutorul câtorva cunoştinţe pe care mi le-am făcut în Constanţa, care sunt implicate în activităţile centrului astronomic din acelaşi oraş, am participat cu o echipă de încă 11 elevi în proiectarea unei staţii spaţiale sub toate aspectele ei. Eu m-am ocupat de partea de educaţie, cercetare și de sistemul medical. Am trimis proiectul nostru la centrul NASA din Houston, iar aceştia au apreciat că proiectul nostru merită premiul I. Astfel, peste trei zile plec la New York şi apoi la Washington pentru a participa la conferinţa internaţională de Space Development. Mai precis, cum putem extinde viaţa de pe pământ pe alte planete sau pe staţii spaţiale orbitale”, a afirmat Alexandra.