comenzi la domiciliu cliseru.ro

Elevi din Ialomița, cu rezultate excelente la concursul național de fizică Evrika

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/03/2012 | Locale Ialomita

În perioada 16 – 18 martie, la Călimăneşti, a avut loc Concursul Naţional de Fizică Evrika, ajuns la a XXII-a ediţie. Festivităţile de deschidere, respectiv premiere, au avut loc la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimăneşti, iar cele două probe, teoretică şi practică, la Centrul Expoziţional de la Seaca. La competiţie au participat 250 elevi din întreaga ţară, câte un profesor însoţitor din fiecare judeţ şi 25 profesori emeriţi, membri ai Comisiei Centrale.

La această competiție au participat și elevi din Ialomița, care au obținut rezultate excelente, delegația de la Ialomița obținând locul 5, după București, Bacău, Constanța și Iași.
La clasa a XII-a, Ialomița nu a avut reprezentant, dar la clasa a XI-a, Mihai Roxana Irina a obținut, cu 28.25 puncte, locul patru și prima mențiune a concursului. Roxana este la a patra mențiune la Concursul Național Evrika: în clasa a VIII-a a fost a cincea, în clasa a IX-a a fost a zecea, în clasa a X-a a fost a cincea, iar acum a urcat pe poziția a patra.
La clasa a X-a, Tănase Mircea Andrei a reușit un rezultat excelent, luând premiul trei și lăsând în spate reprezentanții Bucureștiului care porneau cu prima șansă, ținând cont că la Olimpiada de fizică, faza pe județ, aceștia s-au calificat cu 28 de puncte din 30.
La clasa a IX-a, Gae Silviu a reușit un binemeritat loc 5 și a luat mențiune, astfel confirmând forma bună în care este, ținând cont că anul trecut, la Timișoara, a fost primul sub linia ce delimita mențiunile. Silviu are toate șansele ca sub îndrumarea d-nei profesoare Badele să urce în următorii ani tot mai sus!
La clasa a VIII-a, Danciu Andra Mirela, după ce anul trecut a reușit premiul III , anul acesta nu a reușit decât locul 27, dar sigur la Olimpiadă Andra va recupera.
Mezina echipei, Băcanu Andreea, a reușit locul IV la clasa a șaptea și a luat prima mențiune la clasa ei.
Trebuie menționați cel puțin doi profesori din județul Ialomița: profesorul Albert de la școala numărul 2 din Slobozia, care numai în ultimii patru ani a reușit să califice cel puțin cinci copii la fazele naționale ale Olimpiadei de Fizică sau Concursului Evrika (Moise, Marinescu, Gae, Băcanu) și profesorul Dragomir de la CN Mihai Viteazul din Slobozia care l-a preluat pe elevul Tănase în clasa a IX-a de la școala din Movila și în doi ani a reușit să-l aducă, desigur cu munca deosebită a acestuia, pe locul 3 în fața granzilor de la liceele bucureștene  ICHB și Tudor Vianu.