comenzi la domiciliu cliseru.ro

Educarea, calificarea și orientarea șomerilor din regiunile Sud Muntenia, Sud-Est și Nord-Est

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/03/2015 | Locale Ialomita

Creșterea ratei de ocupare în rândul persoanelor cu o situație dificilă pe piața muncii este obiectivul principal al proiectului „Educarea, calificarea și orientarea șomerilor din regiunile Sud Muntenia, Sud-Est și Nord-Est”, lansat în județul Ialomița joi, 19 martie și implementat de AJOFM Ialomița, AJOFM Buzău și Fundația Constantin Brâncoveanu din Bacău, împreună cu SC GE-COST 2001 SRL în calitate de beneficiar.

Proiectul privind creșterea capacității de ocupare este destinat unui număr de 252 de persoane, șomeri peste 45 de ani, dar și tineri și persoane inactive din Ialomița, Bacău și Buzău. Acestea vor fi inițiate, re/calificate, perfecționate în diverse meserii precum baby-sitter, expert achiziții, agent securitate, bucătar, competențe antreprenoriale, dar și altele. Dintre acestea, 80 vor participa la programe integrate, iar 20 dintre ele vor fi angajate.

„Astăzi lansăm un nou proiect în care agenția noastră intră în parteneriat pentru a aduce beneficii șomerilor. Este un program amplu, despre care vom mai vorbi. Agenția noastră se angrenează în multe proiecte, unul dintre ele fiind de fluidizare a fluxului de informații, de arhivare electronică, având astfel acces mai rapid la documente. Sunt mai multe proiecte pe care le vom desfășura, proiecte care sper să aducă beneficii clienților noștri”, spunea directorul AJOFM Ialomița, Georgian Mocănescu.

conferinta

Așadar, dobândirea unui loc de muncă și păstrarea lui, îmbunătățirea capacității de ocupare, reducerea șomajului de lungă durată, creșterea adaptabilității la schimbările continue de pe piața muncii și participarea activă în societate sunt principalele efecte pe termen lung ale acestui proiect.

Managerul Eugen Gruescu, spunea că proiectul ECOS are o perioadă de implementare de 10 luni, începând din luna februarie a acestui an, și are o valoare de 3,2 milioane lei. (…) Vor exista trei centre de formare profesională, dintre care unul la Slobozia, unde șomerii vor fi instruiți de către formatori cu experiență în mai multe meserii. Cursurile de formare sunt atât de inițiere cât și de calificare și perfecționare, pentru care se vor acorda și subvenții”.