DSVSA Ialomița: Măsuri premergătoare Sărbătorilor Pascale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sarbătorilor Pascale când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, D.S.V.S.A. Ialomiţa atenţionează consumatorii cu privire la riscurile pentru sănătatea publică ce decurg în cazul achiziţionării de carne proaspătă provenită din tăieri ale animalelor în spaţii neaprobate şi fără supraveghere sanitară veterinară, în cazul achiziţionării de alimente din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar sau în sistem stradal în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare.

D.S.V.S.A. Ialomiţa efectueaza in perioada 07-19.04.2014 controale pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică.

Consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare la D.S.V.S.A. Ialomiţa (0243/232069, 0731.328.503), circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din oraşele Slobozia, Urziceni, Ţăndărei şi Feteşti sau la circumscripţiile sanitare veterinare zonale din localităţile Slobozia, Săveni, Feteşti, Reviga, Urziceni, Axintele, Căzăneşti şi Fierbinţi.

În perioada 14 -19.04.2014 în piața agroalimentară din Slobozia va fi amenajat un spațiu temporar pentru sacrificarea mieilor. Crescătorii care doresc să vină cu animale pentru sacrificare trebuie să dețină certificat sanitar veterinar care să  ateste starea de sănătate, documente privind informațiile lanțului alimentar și formular de mișcare F2, eliberate de către medicul veterinar de liberă practică din localitatea de origine .

D.S.V.S.A. Ialomița va asigura prin personalul de specialitate efectuarea inspecției ante-mortem pentru animalele vii înainte de sacrificare și inspecția post-mortem a carcasei înainte de comercializare.