Drumuri blocate Ialomița – luni, 13 februarie, ora 8.00
Luni 13 februarie, ora (08.00), sunt impracticabile următoarele drumuri naționale si judeţene:
– DN 1 D Urziceni -Albești Paleologu
– DN2 A Urziceni – Slobozia
– DN2 C Slobozia – Amara – Griviţa – Tovărăşia
– DJ 102H Cotorca – Grindu – Miloşeşti
– DJ 302 Dridu şi Moviliţa
– DJ 201A Moldoveni – DN2A
– DJ 201 Patru Fraţi – Adâncata , Coşereni – Bărcăneşti – Axintele şi Orezu – Piersica – Borduşelu
– DJ 201B Sălcioara – Raşi –Orezu – Ciochina
– DJ302 Moviliţa – Roşiori – Drăgoeşti
– DJ 402 Lilieci – Hagieşti
– DJ 203B Grindu – Valea Măcrişului
– DJ 101 B Maia –Rădulești – Nuci
– DJ 101 Jilavele – Dridu
– DJ 306A Borduşelu – Ciochina – Crunţi
– DJ 203E Muntenii Buzău – Cocora – Căzăneşti
– DJ203F Griviţa – Smirna – Iazu – Scînteia – Valea Ciorii
– DJ 313 Axintele – Horia
– DJ211 Griviţa – Traian
Pe drumul național 2 între localitățile București – Urziceni și Urziceni – Buzău traficul a fost restricționat pentru autovehiculele ce depășesc 7.5 tone. Totodată DN21 între localitățile Slobozia și Drajna circulația este restrictionată pentru autovehiculele ce depășesc 3,5 tone.
La acest moment 20 localități sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare (Horia, Sălcioara, Raşi, Grindu , Ciochina, Orezu, Piersica, Borduşelu, Crunți, Reviga, Colelia, Mircea cel Batran, Cocora, Traian, Scînteia, Marsilieni, Fundata, Gheorghe Doja, Ivăneşti, Ghimpaţi), iar 3 sunt nealimentate parţial cu energie electrica (Radulesti, Rasimnicea, Slatioarele). Traficul rutier a fost perturbat, fiind blocate 3 linii de cale ferată (Slobozia – Urziceni – Ploiesti, Slobozia – Ciulnita si Bucuresti – Urziceni – Faurei).
La actiunile de deszapezire au actionat peste 150 de efective si s-au utilizat 75 mijloace tehnice si 75 de autospeciale ale politiei.
CODUL PORTOCALIU se va institui incepand de astazi 13 februarie, ora 12.00 pana marti, 14 februarie a.c., ora 14.00, perioada in care va ninge abundent, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 60 – 70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.
În aceste condiţii, le recomandăm insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).
De asemenea, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi un telefon mobil cu adaptor la priza auto (recomandat ar fi mai multe telefoane mobile, conectate la reţele diferite) .
În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat. Acesta trebuie oprit în afara carosabilului pentru a nu împiedica intervenţia utilajelor de deszăpezire.
Operatorilor de transport in comun le este recomandat să evite deplasarea in perioadele mentionate, pentru a nu pune in pericol viata cetatenilor, până nu se asigura deplasarea conditii optime de catre autoritatile abilitate.