Două incendii produse în județul Ialomița, în ultimele 24 de ore
În data de 08 martie, în jurul orei 12:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs ca urmare a unui accident rutier între un autoturism și o autoutilitară, în localitatea Balaciu, pe DN 2A.
Trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării.
În urma impactului a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată, care a primit ajutor medical de la echipajul sosit la locul intervenției, ulterior aceasta a refuzat transportul către spital.
Au ars: compartimentul motor la autoturism și un set de două lămpi și instalația electrică la autoutilitară.
Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza impactului, sursa probabilă de aprindere fiind scântei mecanice.
În data de 08 martie, în jurul orei 14:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, la o casă a unui cetățean din comuna Axintele.
Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului.
Au ars aproximativ 60 metri pătrați din acoperișul construit din astereală din lemn și învelit cu tablă, articole de îmbrăcăminte, mobilier, obiecte și articole de uz casnic din două încăperi.
Echipajul SMURD a acordat la locul incendiului ajutor calificat unei persoane care prezenta stare de inconștiență, după monitorizare fiind preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum defect, deteriorat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
Pentru evitarea producerii acestor evenimente nedorite, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:
- Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
- Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
- În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
- În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.
sursa: ISU Ialomița