Dor de România, recital al Coralei Armonia, în premieră la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

CORALA „ARMONIA” A ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI va concerta în premieră  la Slobozia. Formaţia ARMONIA va susţine un recital la Slobozia, joi, 18 octombrie, ora 18.00, în formulă restrânsă, la Casa Municipală de Cultură, sub genericul DOR DE ROMÂNIA.

Arhiepiscopia Tomisului se poate mândri că deţine cel mai bun cor bărbătesc din lume. A certificat-o Olimpiada Corală Mondială, desfăşurată în această vară la Cincinnati – Ohio, în Statele Unite ale Americii.

Înfiinţată  în anul 2001 la iniţiativa Pr. Arhidiacon Asist. Univ. Iulian Dumitru, pe atunci profesor de muzică la Seminarul Teologic din Tulcea, Corala bărbătească ARMONIA este formată din preoţi, diaconi şi studenţi la Facultatea de Teologie din Constanţa. Sub oblăduirea Arhiepiscopului Tomisului,Teodosie, Corala „Armonia ” a susţinut nenumărate concerte, atât în ţară (București, Ploiești, Mangalia, Tulcea, Constanța), dar şi în străinatate (Patriarhia din Constantinopol, Bari-Italia, Madrid – Spania, Zurich- Elveția, Londra- Anglia, Dublin -Irlanda, și În Țara Sfântă a Ierusalimului, cu mai multe ocazii).

Corala este laureată a mai multor festivaluri de muzică religioasă şi folclorică din ţară, dar cea mai importantă și cea mai recentă distincţie este Medalia de Aur la Olimpiada Corurilor din întreaga lume, atât la secția religioasă, cât şi cea folclorică.
Formaţia ARMONIA va susţine recitalul la Slobozia, joi, 18 octombrie, orele 18.00, în formulă restrânsă, la Casa Municipală de Cultură, sub genericul DOR DE ROMÂNIA.

SOLIŞTI:
Soprana Laura Dumitru (laureată a Premiului I la Concursul Naţional de lied „Ionel Perlea”, ediţia 2007; Colaborează cu  Opera din Constanţa şi cu Teatrul „Nae Leonard” din Galaţi,
Baritonul Catalin Toropoc (laureat al Marelui Premiu la Concursul Naţional de lied „ Ionel Perlea” 2011; Solist al Operei Constanţa,
Pianista Natalia Gribinic – Pianist la Opera Constanța
         Parintele Cătălin Stanciu , dirijor al Coralei Sfântul Mare Mucenic Mina a Protopopiatului Slobozia, solist al Coralei „Armonia”.

Iulian Dumitru – dirijorul coralei încă de la înfiinţare, totodată  fondator  şi dirijor al coralelor  „Carpe in Deum ” – Tulcea şi „Sf.  Ioan      Valahul ” Giurgiu.  A fost remarcat de maestrul Marin Constantin, dirijorul ” Madrigalului „, îl are ca mentor pe maestrul Valentin Gruescu, dirijorul „Coralei Danielescu ” din Ploiești, și a studiat tehnica dirijorală cu maestrul Boris Cobasnian.

Programul este în totalitate românesc, cu lucrările de referinţă ale liricul românesc: piese religioase , cor și soliști, piese din folclorul românesc, doine, compozitori celebri pe versuri și mai celebre .