comenzi la domiciliu cliseru.ro

DNA: Cerere de interdicţie lichidare/dizolvare a SC CARPATICA ASIG SA

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/08/2016 | Stiri nationale

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia Judiciară Penală au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare și lichidare privind SC CARPATICA ASIG SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja iniţiate.

SC CARPATICA ASIG SA a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru infracţiuni de cumpărare de influenţă şi dare de mită, la data de 25 aprilie 2014, după  finalizarea unei anchete complexe.

Cererea procurorilor adresată  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost formulată  pentru următoarele motive:

 Prin sentința penală nr. 44/F din 08.03.2016 a Curții de Apel București s-a dispus condamnarea inculpatei SC CARPATICA ASIG SA la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum și difuzarea hotărârii de condamnare în mass media.

Împotriva sentinței menționate, inculpata a declarat apel, cauza aflându-se în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casație și Justiție.

În aceste condiţii, la data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) a decis, între altele, :

  • declanșarea procedurii de faliment și lichidarea Societății CARPATICA ASIG SA prin procedura obișnuită de insolvență;
  • emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului Societății CARPATICA ASIG SA (urmând a fi sesizat judecătorul sindic din cadrul tribunalului competent).

Decizia nr. 1498/27.07.2016 a Autorității de Supraveghere Financiară a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 586/02.08.2016.

În cererea adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii arată că situaţia apărută în urma deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât să aceasta nu mai poată fi trasă la răspundere penală. Prin urmare, consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️