comenzi la domiciliu cliseru.ro

Directorul general al SC Electrificare CFR SA, Gheorghe Catrinoiu, solicită urgentarea proiectului de modernizare a stației de cale ferată Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/08/2020 | Locale Ialomita

Stațiile de cale ferată sunt parte integrantă a infrastructurii feroviare. Zonele de acces, pe stațiile destinate serviciilor pentru călători, pe zona comercială cât și pe elementele de legătură cu liniile CF reprezentate de peroane, pasarele, pasaje pietonale, copertine, precum și elementele de siguranță și confort pentru călători, reprezentate de balustrade, garduri de siguranță între linii, rampe, sunt extrem de importante.

Lucian Bode Gheorghe Catrinoiu
Lucian Bode și Gheorghe Catrinoiu

În stația CFR Fetești există o nevoie acută de investiții în acest sens, starea improprie a peroanelor creând disconfort călătorilor, iar pasarela peste calea ferată spre cartierul Coloniști este într-o stare deplorabilă.

În acest sens, Gheorghe Catrinoiu,  directorul general al SC Electrificare CFR SA,  a avut marți, 4 august, o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru a vedea care este stadiul proiectului modernizării stației de cale ferată Fetești.

Potrivit acestuia, în data de 23 iulie a fost aprobat studiul de fezabilitate, urmând ca până la sfârșitul anului să se finalizeze procedurile de achiziție.

Gheorghe Catrinoiu
Gheorghe Catrinoiu

„De când ocup funcția de Director General Electrificare CFR SA, în toate discuțiile avute cu domnul ministru am cerut urgentarea realizării acestui obiectiv de investiții, întrucât starea peroanelor și a pasarelei este improprie, creând un mare disconfort călătorilor și locuitorilor cartierului Coloniști. Domnul ministru mi-a comunicat faptul că în data de 23.07.2020 a fost aprobat studiul de fezabilitate, urmând ca până la sfârșitul anului să se finalizeze procedurile de achiziție. Totodată, am discutat despre modernizarea sensului giratoriu de la ieșirea de pe A2 în DN 3B, cu sprijinul Ministerului Transporturilor. Domnul ministru m-a asigurat că sprijină toate obiectivele de investiții din județul Ialomița, informându-mă și despre stadiul proiectului ce privește Pasajul de la Drajna, pentru că investițiile în infrastuctură reprezintă un pilon fundamental al modernizăriii României și al relansării economice”, a declarat Gheorghe Catrinoiu.

Proiectul presupune modernizarea următoarelor componente: linii, instalații, peroane, copertine și a pasarelei peste calea ferată ce face legătura cu cartierul Coloniști.

Lucrările au ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de exploatare în stații și furnizarea de servicii de calitate pentru călători prin aducerea stațiilor la parametri de funcționare.