comenzi la domiciliu cliseru.ro

Dezbatere publică despre extinderea și dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului din structura Spitalului municipal Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/01/2018 | Locale Ialomita

Joi, 18 ianuarie, la Spitalul Municipal „Anghel Saligny” Fetești, a avut loc o dezbatere publică privind proiectul cu titlul „Extinderea și dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului din structura Spitalului municipal Anghel Saligny Fetești”, proiect propus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 8: Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Acest eveniment a fost coordonat de primarul municipiului Fetești, Sorin Gafițoi, viceprimarul municipiului, Șonchereche Laurențiu, alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Dan Alexandrescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore, senatorul Marian Pavel, deputatul Ștefan Mușoiu.

De asemenea, la dezbatere au mai participat atât conducerea cât și cadrele medicale superioare ale Spitalului Municipal „Anghel Saligny”.

Proiectul vizează extinderea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Anghel Saligny – Fetesti şi dotarea acestuia cu echipamente performante, conducând astfel la diversificarea și îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, precum și la creşterea calităţii vieţii printr-o valorificare superioară a asistenţei medicale ambulatorii.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește realizarea condițiilor normale de desfășurare a actului medical, prin crearea de spații necesare. În prezent, spațiile sunt insuficiente atât pentru desfășurarea actului medical cât și pentru desfășurarea activităților conexe actului medical, ceea ce duce la îngreunarea îndeplinirii sarcinilor de serviciu precum și la apariția infecțiilor intraspitalicești.

„Scopul acestui demers este reprezentat de nevoia de diversificare și îmbunătățire a calității serviciilor medicale și, implicit, a creșterii calității vieții pacienților din Fetești și zonele adiacente. Salut susținerea acestui proiect de către prietenii mei parlamentari, domnul senator Marian Pavel și domnul deputat Stefan Mușoiu, precum și implicarea domnului vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița, domnul Cătălin Grigore.

Este dovada că în Ialomița se gândeste și se acționează în echipă. Voi fi în continuare alături de personalul medical și de echipa de management pentru a mă asigura de reușita acestui proiect de importanță majoră pentru comunitatea locală și sper că la viitoarea mea vizită la Fetești să anunț calificarea proiectului printre cele selectate spre a fi finanțate!”, a precizat Dan Octavian Alexandrescu.