Deputatul Mario-Ernest Caloianu este noul președinte interimar al UNPR Ialomița
Schimbări în UNPR Ialomița. După cel puțin doi ani în care Uniunea Națională pentru Progresul României a stat oarecum în umbră, acum începe să se facă vizibilă prin tot felul de schimbări structurale.
Prima dintre ele a fost schimbarea la nivelul conducerii județene. Astfel, în locul lui Ioan Nica, în funcția de președinte interimar a fost propus deputatul Mario-Ernest Caloianu, recent înscris în acest partid.
Ex-președintele a fost propus în echipa de coordonare a UNPR pe regiunea Sud Muntenia, condusă de Daniel Niculae – președintele UNPR Prahova, fiind totodată și prim-vicepreședinte la nivel județean.
O altă schimbare este apariția unui nou sediu în Slobozia (în zona Orășelului Copiilor), care va fi atât cabinetul parlamentarului Caloianu (deputat pe colegiul Fetești-Țăndărei), cât și sediul partidului.
Schimbările nu se opresc aici. Odată cu venirea lui Mario Caloianu, UNPR Ialomița va încerca să fie mai vizibil, mai implicat în diverse acțiuni de promovare și de atragere a simpatizanților către acest partid.
Deja la nivelul organizației se fac reevaluări în ceea ce privește structura organizatorică, atât în mediul urban cât și rural, și trasate noi obiective pentru perioada următoare.
Se încearcă, astfel, expansiunea acestui partid, prin atragerea, în special a tinerilor, spre politica progresistă, elaborarea de proiecte de interes național direcționate pe nevoile diverselor categorii sociale, proiecte care să fie de un real folos cetățeanului.
Unul dintre obiectivele aflate în derulare este acela de strângere a semnăturilor necesare candidaturii președintelui PSD, Victor Ponta, la președinția României, salutată și susținută în cadrul Alianței USD și de UNPR.
Astfel, în zonele urbane din județ, sunt amplasate corturi unde vor fi strânse semnăturile necesare, UNPR Ialomița angajându-se să strângă 16.255 de semnături din cele un milion ce vor fi strânse la nivel național. La nivelul regiunii, UNPR și-a impus să strângă 200.000 de semnături.
În cadrul conferinței de presă susținute joi, 31 iulie, s-a vorbit foarte mult despre poziționarea UNPR în raport cu celelalte partide, despre proiectele UNPR în cadrul USD dar și ca partid de sine stătător, dar și despre aportul acestuia în ceea ce privește guvernarea locală și națională.
Legat de interesul UNPR de a participa „în guvernarea locală”, mesajele transmise au fost oarecum neclare. Nu este încă stabilă poziția UNPR în ceea ce privește obținerea unor posturi în instituțiile deconcentrate, locuri ocupate de foștii parteneri de alianță ai PSD, dar nici la nivelul Consiliului Județean (vicepreședinte) sau în câteva consilii locale (viceprimari).
„UNPR va trebui să își schimbe poziția dintr-un partid parlamentar, într-un partid care are structuri în țară, de bază, structuri care se confirmă prin existența consilierilor județeni și locali. (…) Când am manifestat interesul de a impune un vicepreședinte la nivelul Consiliului Județean, a fost pentru a putea pune în practică politici care coincid cu ideile mele și cu proiectele pe care le am. Pe mine nu mă interesează schimbarea unui om, ci promovarea unui proiect. (…) Nu am avut un dialog în sensul acesta cu nimeni și nu cred că este momentul să vorbim despre acest subiect (…)”, spunea Mario Caloianu.
În schimb, Daniel Niculae, vicepreședinte al UNPR și coordonatorul regiunii Sud-Muntenia, susținea că promovarea membrilor acestui partid în deconcentrate pe plan local nu este un obiectiv, deși acest partid se află la guvernare și susține candidatura lui Victor Ponta la președinție, prin strângerea unui milion de semnături.
În final, fostul președinte Nica a mulțumit tuturor celor cu care a colaborat, susținând că în acești ani nu prea a vorbit despre munca sa la conducerea organizației, însă a încercat să facă lucrurile să se miște.
UNPR are la nivel județean aproximativ 2.700 de membri, 7 consilieri – 2 consilieri județeni și 5 comunali.