comenzi la domiciliu cliseru.ro

Deputatul Marian Neacșu vrea modificarea cadrului legislativ în programul „Cornul și laptele”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/11/2011 | Locale Ialomita

Deputatul social-democrat Marian Neacșu a avut, recent, mai multe întâlniri cu autoritățile statului abilitate pe tema incidentelor de la Țăndărei și Fetești, unde mai mulți elevi au acuzat stări de rău cauzate de calitatea proastă a produselor alimentare primite în școli.
Pentru a evita pe viitor astfel de situații, parlamentarul are în vedere modificarea cadrului legislativ actual, pentru a elimina riscurile la adresa sănătății elevilor, cauzate de transportul produselor alimentare de la distanțe mari și stocarea în condiții necorespunzătoare, prin acordarea contractelor către producătorii locali autorizați.
Viceliderul Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaților a adresat o interpelare prim-ministrului Emil Boc, solicitând Guvernului să ia măsurile necesare pentru aplicarea corectă a programului „Cornul și laptele”, astfel încât să se elimine riscurile pentru sănătatea elevilor.
„Programul Cornul și laptele, instituit prin

marian neascu
Marian Neacșu

, este o măsură binevenită pentru majoritatea elevilor din România, fiind mai rare familiile de români care se pot dispensa ușor de acest ajutor din partea statului. Cu toate acestea, trebuie subliniat că aplicarea uneori defectuoasă a programului și nerespectarea condițiilor sunt cele care generează riscurile pentru sănătatea elevilor. Deși Guvernul a comandat în urmă cu doi ani un Studiu privind aplicarea programului „Cornul și laptele”, concluziile acestui studiu au fost ignorate până în prezent, putându-se spune că banii plătiți experților au fost cheltuiți degeaba”, precizează Marian Neacșu.
Deputatul PSD în colegiul nr. 2 Ialomița mai atrage atenția că România ar putea primi bani suficienți de la Uniunea Europeană pentru acest program, singura condiție fiind ca produsele să respecte standardele de calitate înalte impuse de legislația europeană.
„Programul reprezintă o șansă nu numai pentru elevi, cât și pentru producătorii români de lapte și panificație, care pot valorifica astfel cantități importante de produse”, a adăugat acesta.
Marian Neacșu roagă autoritățile locale, cadrele didactice, părinții și orice persoane interesate, să îi comunice propuneri pentru amendarea cadrului legal privind programul guvernamental Cornul și laptele, la biroul parlamentar din Slobozia, la numărul de fax 0243.23.11.24 sau la adresa de e-mail afișată pe website-ul Camerei Deputaților www.cdep.ro.