livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Delegație militară româno – americană la Instituția Prefectului Ialomița

În data de 13.07.2017, la sediul Instituției Prefectului – Județul Ialomița, a fost primită o delegație militară româno – americană formată din militari americani specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC), de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

Activitatea a fost prevăzută a se desfășura în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM), este condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR) și se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând cu anul 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Ungariei, României și Bulgariei.

Vizita delegației a avut caracter de informare – documentare și a avut ca scop promovarea parteneriatului româno – american.

La întâlnire au participat prefectul și subprefectul județului Ialomița, primarul și viceprimarul municipiului Slobozia, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivel județean, comandantul Garnizoanei Slobozia și al Centrului Militar Județean Ialomița.

Au fost abordate aspecte referitoare la modul de organizare și funcționare a Instituției Prefectului – Județul Ialomița, a Primăriei Slobozia și au fost purtate discuții tematice privind activitățile specifice ale celor două instituții.

În baza parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), se desfășoară un marș al forțelor armate americane ce presupune deplasarea unor coloane de vehicule de luptă prin județele Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Prahova, Arges, Prahova, Vâlcea, Ialomița și Giurgiu. Cu acest prilej se efectuează prezentări de tehnică militară, unde populația poate vizita vehiculele de luptă și poate interacționa cu militarii români și americani.

În acest sens, în data de 14.07.2017, în Piața Unirii, începând cu orele 17.00 se va desfășura o expoziție de vehicule militare aflate în dotarea forțelor armate din Statele Unite ale Americii și din România.