comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cupa de Iarnă la şah rapid, Ediţia I – Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/12/2016 | SPORT

Municipiul Urziceni a organizat sâmbătă, 10 decembrie 2016,  prima ediție a Cupei de Iarnă la şah rapid. Concursul s-a desfăşurat în sistem elveţian, pe parcursul a 5 runde, şi a avut loc  în Clubul Pensionarilor din localitate.

S-au întrunit cei mai puternici şahişti din Ialomiţa – campionii şi premianţii campionatelor municipale la seniori, cât şi la junori. Cei 26 participanţi s-au luptat crâncen pentru fiecare punct pus în joc.

Printre concurenţi am avut onoarea să îi vedem la lucru pe campionul Municipiului Slobozia, Răzvan Nicolae Sandu şi campionul Municipiului Urziceni, Cornel Iosif.

La finalul celor 5 runde,  Alexandru Jamba a ieşit învingător cu 4.5 puncte (4 victorii şi o remiză) fiind urmat, la doar jumătate de punct, de patru jucători.

Marea surpriză a fost furnizată de George Cojocaru – U16, care a obţinut locul 2 în clasamentul general, fiind învins, într-un joc foarte echilibrat, de câştigătorul turneului.

Printre performerii turneului, îi putem menţiona pe Otto Petrache – locul 3 în clasamentul general, pe Păun Bogdan, care a terminat concursul pe locul 4 fără înfrângere şi pe talentaţii juniori de la clubul de şah Satori Art, îndrumaţi de domnul antrenor Daniel Niţu, care a fost şi arbitrul principal al turneului.

Alte surprize plăcute au fost aduse de prestaţiile unor copii care au dat dovadă de un potenţial enorm, cum ar fi Bobu Ştefan – locul 1 la categoria U16, Ionuţ Chesaru – locul 1 la categoria U12 (la numai 9 ani!), cât şi evoluţiile foarte bune ale lui Virgil Ciorănescu – locul 2 U16, Cezar Matei Drăghici şi Alexandru Negru locurile 2,  respectiv 3, la categoria U12.

La feminin, locul I a revenit Victoriței Gârboveanu, care a practicat un joc inventiv şi ambiţios.

Premianţii campionatului au fost răsplătiţi cu medalii, premii în bani şi diplome. Turneul a servit ca un test serios pentru tinerii şahişti înainte de competiţiile judeţene la şah şcolar şi se anunţă a deveni un concurs de tradiţie în judeţ şi un prim pas spre dezvoltarea mişcării şahiste în această parte a ţării.

A consemnat Bogdan Păun, organizator concurs

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️