livrari la domiciliu

Cum ne îmbrăcăm pentru vacanța în Europa

Cu toții ne-am păstrat speranța că anul acesta vom putea călători din nou într-un oraș european, chiar și doar pentru un city break. Treptat, odată cu diminuarea restricțiilor, ne vom relua vechile obiceiuri, iar vacanțele se numără printre cele mai așteptate momente. Și pentru că vrem să fim pregătiți din toate punctele de vedere, trebuie să ținem cont de câteva detalii legate și de vestimentație.

Minimalismul, principiul „combină și potrivește” și ținutele stratificate sunt cele trei reguli de care trebuie să ții cont atunci când călătorești într-un oraș european. În Europa, vestimentația turiștilor este de obicei confortabilă, lejeră și cu ceva accente de stil. Spre deosebire de turiștii cunoscuți pe continentul american, de exemplu, care se îmbracă foarte casual, stilul european este smart casual. De obicei, europenii își construiesc garderoba de călătorie în funcție de destinație. Dacă mergi la Londra sau Paris, ai nevoie de ținute ultra-șic și foarte mult negru și culori închise. În Spania sau Italia, poți opta pentru ținute mai lejere și culori aprinse. În timp ce în Germania și țările Scandinave  este apreciat stilul clasic, cu ținte smart casual. De aceea, cea mai înțeleaptă alegere este să îți construiești propria “colecție capsulă” pentru călătorie.

Cele trei principii ale garderobei de călătorie

Este o greșeală să pleci în vacanță cu un geamantan plin cu haine pentru a fi sigură că nu ai omis ceva ce poate îți va trebui la un moment dat. Nu ai face decât să diminuezi din bucuria călătoriei, fiind nevoită să cari după tine 20 kg de ținute. Propria ta colecție capsulă, construită corect, îți va garanta ținutele adecvate și te va scuti de disconfortul unui bagaj mare și greu. Vei avea o garderobă complet funcțională, stilată, ușor de cărat și ușor de împachetat într-un bagaj decent, fără prea mare bătaie de cap. Pentru a reuși acest lucru, ține minte trei reguli simple:

  1. Actualizează-ți garderoba în avans cu 3 luni, în funcție de destinația aleasă.
  2. Alege o paletă cromatică și imprimeuri care se potrivesc împreună, astfel încât să poți să faci mai multe combinații folosind aceleași piese.
  3. Pune în bagaj haine care se întrețin și se spală ușor, de preferat din materiale care nu se șifonează.

Ce punem în bagaj

Ochelari SoareÎn ceea ce privește hainele de stradă, ai nevoie de 2 topuri casual și 2 elegante, 2 perechi de pantaloni și 2 fuste, 1 cardigan,1 sacou și 2 ținute sport pe care le poți găsi în selecția de produse Under Armour. De asemenea, ia cu tine și o jachetă subțire din material waterproof, o eșarfă, o pălărie și o pereche de ochelari de soare pe care îi poți găsi aici https://www.fashiondays.ro/g/femei-/accesorii-ochelari_de_soare

Pantofi SportAlege maximum 3 perechi de pantofi pentru a completa ținutele: unii multifuncționali pentru plimbări și ținute casual de zi cu zi, un model mai elegant – sandale sau botine – și o pereche de pantofi sport. Nu uita de lenjeria intimă – 5 perechi de bikini, 2 sutiene și 5 perechi de șosete și, evident, costumul de baie!