comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cristina Pocora și Gheorghe Tinel, competiție internă pentru președinția Consiliului Județean

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/02/2016 | Politica

La aceste alegeri, președintele C.J. nu va mai fi ales prin vot direct. Alegerea președintelui va fi făcută de membrii Consiliului Județean, cu majoritate simplă, adică 50% plus 1.

Președinția Consiliului Județean este râvnită de mulți. Așa a fost dintotdeauna. Ca multe alte funcții.

Însă, după ce președintele C.J., Silvian Ciupercă, a ieșit „din schemă”, nemaifiind un obstacol, mulți își vor încerca norocul. Înainte de toate, însă, trebuie spus că, la aceste alegeri, președintele C.J. nu va mai fi ales prin vot direct. Alegerea președintelui va fi făcută de membrii Consiliului Județean, cu majoritate simplă, adică 50% plus 1.

Astfel că bătălia politică va fi destul de aprigă pentru obținerea unei majorități în Consiliu. Până atunci, însă, există bătălii interne pentru a pune „cap de listă” pe cineva care să poată trage „trenul” după el.

De exemplu, în PNL există mai multe persoane care vor să fie în această funcție, două dintre ele fiind, însă, interesant de urmărit: Gheorghe Tinel și Cristina Pocora. „Bătălia” politică internă va fi destul de interesantă, având în vedere că unul vine din fostul PDL, iar ceilalți sunt liberali vechi.

cristina pocora„Suntem colegi, suntem în competiție, și eu cred că pot să am aportul meu în continuare. Eu sunt o persoană bătăioasă, chiar dacă de multe ori nu mi-ați dat șanse pe unele proiecte. (…) Da, îmi doresc, da, sunt cu toată forța în această competiție. (…) Ce se va decide, când se vor pune măsurătorile, când va exista o decizie în cadrul Biroului Județean…”, spunea Cristina Pocora.

În schimb, Gheorghe Tinel spunea că întotdeauna o competiție internă se tranșează în interiorul partidului, însă ceea ce trebuie să știm este că primii doi au confirmat în politica mare. Adică ei.

gheorghe tinel„Ce trebuie să bucure presa și opinia publică din Ialomița este că, pentru președinția Consiliului Județean, PNL aruncă în scena politică doi oameni politici noi și care au confirmat în politica mare”, spunea acesta.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️