comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cristina Pocora: Revin cu Legea pentru Căzănești!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/03/2016 | Politica

Cristina-Ancuța Pocora, deputat PNL în Colegiul 1 Fetești – Țăndărei, a redepus în circuitul parlamentar o propunere legislativă deosebit de importantă pentru acest județ și în special pentru locuitorii din Căzănești, prin care această localitate îşi va putea relua statutul de comună.

cristina pocora„Este important de menționat că, prin această nouă inițiativă legislativă, se aduce o completare, în sensul în care prin modificarea Legii nr.351/2001 se va da posibilitatea și altor localități, aflate în situația orașului Căzănești, să poată să își reia statutul avut anterior intrării în vigoare a legii prin care au fost trecute la rangul superior.

Din păcate, am fost nevoită să revin cu această inițiativă ca urmare a dezinteresului total pe care l-au manifestat parlamentarii majorității conturate în jurul PSD față de precedenta propunere legislativă.
Chiar și în lipsa susținerii colegilor parlamentari din Ialomița, sunt hotărâtă să nu mă dau bătută și mi-am propus ca acest proiect să devină realitate în noua sesiune legislativă.

Îmi exprim speranța, pe această cale, ca majoritatea PSD să dea dovadă de responsabilitate și să acorde atenția cuvenită pentru problemele cu care se confruntă comunitatea din Căzănești, marcate în mod special de insuficientele resurse bugetare. Realitatea cruntă este că printr-un vot negativ în Parlament parlamentarii PSD-UNPR-ALDE nu vor face altceva decât să îi pună pe cetățenii din Căzănești să plătească impozite de oraș, asta deși condițiile în care aceștia locuiesc sunt chiar mai rele decât într-o comună.

Reafirm, pe această cale, faptul că prin adoptarea acestei propuneri legislative se va corecta o nedreptate, iar oamenii din Căzănești vor avea posibilitatea să plătească impozite mai mici și să trăiască în condiții europene, permițând comunității locale să acceseze fondurile europene atât de necesare pentru dezvoltarea localităţii. În plus, aceasta este voința locuitorilor exprimată printr-un referendum valid în 2015!”, susține Cristina Pocora