Creștin-liberalii s-au constituit și în Ialomița
Reprezentanții PNL și PDL au anunțat, miercuri, 13 august, în cadrul unei conferințe de presă, constituirea Alianței Creștin Liberale Ialomița.
„Săptămâna trecută, am avut o ședință de constituire a ACL și am stabilit un Birou Politic Teritorial, format din 40 de membri, 20 de la PNL, respectiv 20 de la PDL, dar și 6 prim-vicepreședinți. Constituirea Alianței Creștin Liberale a fost necesară pentru a participa cu un candidat comun la alegerile prezidențialele din noiembrie (…)”, a declarat Ioan Martin, copreședintele ACL.
Cei șase prim-vicepreședinți ai ACL sunt: Ion Drăgușin (PDL), primarul comunei Bucu, Gheorghe Stelică, primarul comunei Ciulnița și Luminița Barcari vicepreședinte PDL și consilier județean, iar din partea PNL, Gheorghe Catrinoiu, primarul municipiului Fetești, Sava Constantin, primarul municipiului Urziceni și Nuți Roșu, primarul comunei Făcăeni.
ACL este o structură „hibridă” până la definitivarea actelor juridice pentru înregistrarea noului partid ce va fi creat prin comasarea/fuziunea celor două structuri politice.
PNL va colabora acum cu PDL, după ce a fost o lungă perioadă cu PSD, în Uniunea Social Liberală (USL), iar la nivelul județului Ialomița există încă o colaborare cu PSD la nivelul Consiliului Județean.
Potrivit președintelui PNL, Ioan Martin, protocolul de colaborare încheiat cu PSD în Consiliul Județean rămâne în vigoare, iar în teritoriu există „forme de colaborare la nivelul consiliilor locale care se păstrează”.
„Sunt colaborări punctuale, atât la nivelul Consiliului Județean cât și în teritoriu. La ora actuală, am lăsat libertatea de decizie organizațiilor locale , pe termen scurt, ce alianțe vor funcționa în continuare și ce nu. În același timp, ne propunem ca această structură nouă, respectiv Partidul Național Liberal comasat, acolo unde putem obține majorități și ne putem impune viceprimari, o vom face. (…) USL nu mai există în Ialomița. Există o colaborare doar pentru hotărârile Consiliului Județean și proiectele Consiliului Județean. Doar atât. Nu există alte prevederi legate de colaborări în teritoriu, susțineri de activități sau proiecte politice comune”, a mai spus Martin.
Această Alianță între PNL și PDL are la bază, după cum afirmă reprezentanții ACL, un obiectiv comun, și anume susținerea și, în final, obținerea unui președinte de dreapta, chiar dacă până mai ieri aceste două partide se contrau pe orice subiect. Însă, toate aceste probleme au fost date la o parte, pentru că, așa-i în politică.
„Dacă până acum au fost diferențe, iar eu am participat în campania de la parlamentare și m-am luptat cu PNL-ul, pentru un obiectiv comun și un scop comun putem lăsa deoparte toate aceste diferențe. Și, până la urmă, dacă îți lași loc de bună ziua și nu te înjuri și nu faci o campanie murdară, poți lucra cu oamenii pe care chiar îi apreciezi… ca oameni”, spunea Luminița Barcari.
În condițiile în care, la începutul acestei săptămâni, a fost desemnat candidatul ACL, în perioada următoare va începe campania de strângere de semnături, filiala PNL Ialomița având ca target un număr de 11.500 de semnături pentru susținerea lui Klaus Iohannis. Filiala Ialomița a PNL își propune, însă, să depășească acest nivel stabilit și să strângă peste 15.000 de semnături.
„Suntem în perioada de precampanie, ACL și-a desemnat candidatul (…), iar după depunerea candidaturilor, pe 26 septembrie, vom avea o lansare comună a candidatului nostru. (…) Avem nevoie de toți colegii, de fiecare coleg care poate depune un efort pentru rezultatul din 2 noiembrie. Dacă vreți, încercăm un consens la nivel local și județean. Avem nevoie de absolut orice soldat în războiul acesta”, a concluzionat Ioan Martin.