livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Corul Academic „Divina Armonie” va concerta la Hramul Catedralei Episcopale

Duminică, 1 octombrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor va sărbători hramul de toamnă al Catedralei Episcopale „Acoperământul Maicii Domnului” din Slobozia.

Corul Academic „Divina Armonie” va cânta la Sfânta Liturghie ce se va săvârși începând cu ora 08:45, în Catedrala Episcopală din Slobozia, iar după Sfânta Liturghie corul va susține un recital de muzică corală mixtă.
Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial, preoți și diaconi.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa va hirotoni întru diacon pe tânărul teolog Andrei-Cornel Petre, inspector de specialitate la Centrul Eparhial, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.
Episcopia Sloboziei și Călărașilor vă invită la recitalul extraordinar susținut de Corul Academic „Divina Armonie” pentru a fi împreună cu un portativ mai aproape de Dumnezeu.
Corul Academic „Divina Armonie” a luat ființă la data de 16 noiembrie 1997 și are încă de la înființare părinți spirituali pe dipl. ec. Ilie Ionel Ciuclea și pe prof. Paula Ciuclea și dirijor pe domnul Marius Cristian Firca.
A fost inițial un cor bisericesc aparținând Bisericii Ortodoxe „Sfântul Gheorghe Nou” din București, ctitorie voievodală brâncovenească. Ulterior, calitățile interpretative ale artiștilor coriști, absolvenți și studenți ai Universității Naționale de Muzică și ai Facultății de Muzică din cadrul Universității „Spiru Haret”, precum și studenți ai Facultății de Teologie, au condus la un real succes pe scenele din țară și din străinătate și la lărgirea repertoriului: de la muzică liturgică românească și universală la cânturi folclorice românești și internaționale, prelucrări folclorice moderne și clasice, lucrări în prima audiție, muzică vocal-simfonică, arii, duete, coruri din opere celebre, precum și opere integrale.
Scopul formării acestei corale a fost și este păstrarea tradiției muzicii corale și vocale românești și universale, dar și promovarea școlii de canto din România.
După afirmațiile doamnei Paula Ciuclea, „corala a fost creată din iubire: din iubirea pentru Dumnezeu, pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru armonia corală.”
Costumele coriștilor sunt reprezentate de pelerine albe, albul fiind simbolul purității, pe mâneci aflându-se câte o cruce care poartă conturul României, iar deasupra fiind inscripționate cuvintele: „Nihil Sine Deo”.
Originalitatea primului cor profesionist particular din țară – „Divina Armonie” – constă în faptul că fiecare corist poate fi un solist, ceea ce face posibilă prezentarea unor opere integrale în concert.
Evenimentul marchează anul aniversar în Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „2017. SFÂNTA LITURGHIE, IZVOR DE IUBIRE ŞI LIBERTATE ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ”.
 
 Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor