comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cornel Vasile, comisar şef la Garda de Mediu Ialomița, trimis în judecată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/09/2015 | Lege si Ordine

CORNEL VASILE, comisar şef la Garda de Mediu Ialomiţa, trimis în judecată pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului VASILE CORNEL, comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – iunie 2015, inculpatul Vasile Cornel, concomitent cu exercitarea funcţiei publice de comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, a controlat, coordonat şi condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăţi comerciale, unde, de altfel, deţinea şi calitatea de asociat.

cornel vasileConcret, inculpatul Vasile Cornel a contactat ori, după caz, a fost contactat de partenerii de afaceri, a făcut plata salariilor angajaţilor și s-a interesat în mod constant de situaţia sumelor de bani ce trebuiau încasate şi a restanţierilor.

De asemenea, în perioada respectivă, inculpatul a dispus efectuarea de plăţi către furnizori, a aprobat reparaţia unui autoturism aparţinând societăţilor administrate și achiziţia de carburant, a solicitat şi obţinut prelungirea unui contract de leasing pentru un autoturism aparţinând societăţilor.

Comportându-se ca un administrator de fapt, inculpatul Vasile Cornel a dispus celor cei doi administratori de drept efectuarea demersurilor legale pentru recuperarea unor sume de bani neîncasate, a stabilit modul de acţiune al uneia dintre societăţi la licitaţiile la care urma să participe, şi-a dat acordul pentru vânzarea unui utilaj aparţinând celor două societăţi și a solicitat şi primit sume de bani din contabilitatea celor două societăţi pentru repararea autoturismului personal.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

 Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.