comenzi la domiciliu cliseru.ro

Controale la 51 de societăți comerciale din județul Ialomița

Poliţiştii ialomiţeni acţionează pentru combaterea şi prevenirea ilegalităţilor în domeniul comerţului cu jucării, mărfuri alimentare, legume, fructe, băuturi alcoolice, precum şi produse ornamentale specifice sărbătorilor de iarnă. Aproximativ 190 de kg de produse alimentare, 300 kg de legume şi fructe, confiscate.

În baza Planului general de măsuri pentru siguranţă a cetăţeanului, aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, domnul Petre TOBĂ, acţiunile  pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în pragul sărbătorilor de iarnă, au fost intensificate.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieră şi transporturi, poliţişti de acţiuni speciale sunt angrenaţi în verificarea respectării normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanţa între stocurile scriptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare.

În cursul zilei de ieri, 26 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Criminalităţii Economice – I.G.P.R., poliţiştii ialomiţeni au verificat 51 de societăţi comerciale.

Pentru neregulile constate poliţiştii au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de peste 130.000 de lei şi au constatat două infracţiuni, una dintre acestea de evaziune fiscală.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 195 de kg produse alimentare, 300 de kg legume şi fructe, 12 litri de băuturi alcoolice şi 14 pachete de ţigarete.

    • * 

Poliţiştii de ordine publică au depistat pe raza municipiului Slobozia trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 32 şi 42 de ani, în timp ce transportau într-un autoturism aproximativ 35 de kg de peşte din speciile somn şi fitofag, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Peştele a fost ridicat în vederea confiscării, fiind ulterior distrus de o societate de profil.

 În prag de sărbători şi în alergătura după cumpărături, POLIŢIA ROMÂNĂ vă recomandă să nu vă lăsaţi amăgiţi de chilipiruri. Anumite produse contrafăcute vă pun în pericol sănătatea!

Mai multe articole de la obiectiv.net: