comenzi la domiciliu cliseru.ro

Controale ITM Ialomița, luna august 2020

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/08/2020 | Lege si Ordine

În luna august 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa, prin Compartimentul Control Relaţii de Muncă, şi-a desfăşurat activitatea în conformitate cu Programul Cadru de Acţiuni aprobat de Inspecţia Muncii.

Au fost efectuate 87 de controale de fond şi pe legi speciale, la angajatori din mai multe sectoare de activitate. În urma controalelor, au fost sancţionaţi 33 de angajatori şi au fost aplicate 48 de  sancţiuni contravenţionale, valoare totală a amenzilor fiind  de 140.500 lei.

Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 73 de măsuri cu termene concrete de realizare, urmând ca la data expirarea acestor termene să fie efectuat un  control  pentru verificare.

Pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în luna august  2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa, a realizat  81  de controale, în care au fost depistate cinci persoane ce desfăşurau muncă nedeclarată, la un număr de 3 angajatori ce au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi  în valoare de 100.000 lei. Dintre cele cinci persoane depistate că desfăşurau muncă nedeclarată, două au fost identificate prestând activitate fără contracte individuale de muncă încheiate anterior începerii activităţii şi trei persoane desfăşurau activitatea fără transmieterea în registrul electronic al salariaţilor a elementelor contractelor individuale de muncă.

Pentru descurajarea practicării muncii fără forme legale, controale vor continua şi în perioada următoare întrucât depistarea cazurilor de muncă nedeclarată reprezinta unul dintre obiectivele principale ale Inspecţiei Muncii.

ITM Ialomița