comenzi la domiciliu cliseru.ro

Contract de un milion de euro la Fetești, pentru reabilitarea drumurilor agricole de exploatație

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/04/2012 | Locale Ialomita

Primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu, a participat miercuri, 25 aprilie, la sediul Centrului Regional de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 3 Sud Muntenia din Târgoviște, la semnarea Contractului de Finanțare pentru obiectivul “Modernizarea Infrastructurii Agricole prin Reabilitarea Drumurilor Agricole de Exploatație în municipiul Fetești.
Primarul municipiului Fetesti Gheorghe CatrinoiuInvestiția presupune reabilitarea a opt drumuri pentru exploatare agricolă din localitate în lungime de 9,9 km. Lucrările care stau la baza realizării investiției sunt: corectarea profilului longitudinal prin săpături și umpluturi; execuția acostamentelor; așternerea stratului de forma 15 cm din pământ stabilizat cu 3% ciment; compactarea mecanică; așternerea materialului drenant din nisip de 5 cm; compactarea mecanică a nisipului; așternerea stratului de balast 20 cm; compactarea mecanică; așternere strat piatră spartă de 15 cm; compactarea mecanică a pietrei sparte; tratarea superficială a suprafeței; săpătură pentru realizarea șantului pentru preluarea și tranzitarea apelor pluviale.

Primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu, a precizat că finanțarea proiectului se face în procent de 100% pentru cheltuieli eligibile din fonduri alocate Programului Național de Dezvoltare Rurală, iar administrația locală va asigura contravaloarea cheltuielilor neeligibile și a TVA-ului.

Deasemenea, după realizarea investiției, beneficiarul – municipiul Fetești are obligația de a asigura costurile legate de întreținere și/sau reparare a drumurilor care fac obiectul proiectului.

Valoarea investiției este de 4.372.871 lei (999.902 euro), iar durata de realizare este de 12 luni.