Consiliul Județean Ialomița sprijină financiar continuarea investițiilor din zona punctului de acostare de la Stelnica
Consilierii județeni au aprobat săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe ordinare, asocierea Județului Ialomița cu comuna Stelnica în vederea realizării unui proiect care să sprijine turismul în zonele riverane brațului Borcea, în continuarea unui alt obiectiv de investiții finalizat în acest an și cofinanțat de Consiliul Județean Ialomița.
Practic, după realizarea punctului de acostare de pe malul stâng al brațului Borcea, inaugurat în luna martie, acum se dorește crearea unei rampe de lansare a ambarcațiunilor, astfel încât pontonul aflat în proximitate să fie pus în valoare.
Costurile pentru noul proiect, denumit reabilitare zonă lansare ambarcațiuni din proximitatea punctului de acostare (ponton) din comuna Stelnica, județul Ialomița, sunt estimate la 95.178 lei, Județul Ialomița urmând să contribuie cu 90% din sumă, respectiv 85.660 lei, 10% fiind suportată de UAT Stelnica.
Aceste investiții vor conduce la o mai mare atractivitate pentru turiști, pentru deținătorii de ambarcațiuni ușoare, la posibilitatea unor plimbări pe Dunăre și brațul Borcea, dar și la crearea unei porți de acces de pe apă, la obiective turistice și culturale din județ.
Reamintim faptul că, în martie, Consiliul Județean Ialomița a realizat și un pliant, denumit Călător prin Ialomița, în care sunt menționate principalele obiective turistice și culturale din județ, exemple fiind Punctul etnografic și muzeal Vlădeni, Punctul gastronomic local de la Bordușani (Așezământul lipovenilor ruși), Conacul Bolomey din Cosâmbești, Biserica de lemn „Sf. Nicolae” din Slobozia, Atelierul de sculptură în aer liber Gabriel Manole, Conacul Hagianoff – Domeniul Manasia, Situl arheologic „Orașul de Floci” din Giurgeni, Mănăstirea Hagieni, Casa Memorială „Ionel Perlea”, Catedrala Episcopală din Slobozia, Muzeul Național al Agriculturii, Muzeul Județean Ialomița, Stațiunea Amara și Podurile Dunărene.