comenzi la domiciliu cliseru.ro

Consiliul Județean Ialomița sprijină cu peste 100.000 de euro raionul Nisporeni din Republica Moldova

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/04/2021 | Locale Ialomita

În baza înțelegerii de cooperare încheiate în anul 2018, între Consiliul Județean Ialomița și Consiliul raional Nisporeni din Republica Moldova, marți, 27 aprilie, consilierii județeni au aprobat finanțarea cu 101.542 de euro, în vederea achiziționării unui autoclav de prelucrare a deșeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală a instituțiilor medico-sanitare publice din raion.

Sedinta Consiliul Judetean Ialomita

Pentru achiziția acestui aparat, Raionul Nisporeni va contribui, de asemenea, cu suma de 17.920 de euro.

Înainte de semnarea acordului de finanțare de către președintele Raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, și Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, a fost transmis un mesaj de mulțumire.

Presedintele Raionului Nisporeni Vasile Marcuta
Președintele Raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță

„În numele locuitorilor raionului Nisporeni, vă salut cu respect special, exprimându-mi totodată sentimentele de gratitudine pentru invitația oferită de dumneavoastră în acest important for, dar și pentru posibilitățile oferite de dialog, comunicare și parteneriat. (…)

Ca președinte al raionului, vă mulțumesc mult pentru includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre referitor la aprobarea proiectului de finanțare pentru achiziționarea unui autoclav de prelucrare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală a instituțiilor medicale publice din raionul Nisporeni. Cu sinceritate recunosc dificultatea soluționării problemei la nivel local. În contextul situației pandemice actuale, țin să informez că instituțiilor medicale din raion le-a revenit din start principalele roluri, ariile de acoperire a serviciilor fiind extinsă pe câteva raioane. (…)

Îmi exprim recunoștința la acest important for față de grija demonstrată de Guvernul României pentru donația de vaccinuri și asistența umanitară oferite Republicii Moldova.

(…) Mulțumesc din suflet dumneavoastră, Consiliului Județean Ialomița, pentru intenția de a da o nouă dimensiune cooperării noastre, contribuind astfel la consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România. În numele tuturor nisporenilor, vă mulțumesc pentru gratitudine și deschidere”, a transmis președintele Raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a mulțumit fostului Consiliu Județean și președintelui de atunci, Victor Moraru, pentru demersurile pe care le-au făcut pentru ca astăzi să fim înfrățiți cu raionul Nisporeni.

„Dacă astăzi suntem înfrățiți, eu cred că este un semn de bunăvoință și nu numai din partea consilierilor județeni și a noastră, a celor care conducem vremelnic Consiliul Județean, în a ajuta raionul Nisporeni”, a conchis președintele Consiliului Județean, Marian Pavel.

Semnare Acord Finantare
Semnare acord finantare CJ Ialomița –  raion Nisporeni, Republica Moldova. Marian Pavel & Vasile Mărcuță