comenzi la domiciliu cliseru.ro

Consilierii locali din Urziceni și-au ales un nou viceprimar

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/10/2016 | Politica

Situație tensionată la Primăria și Consiliul Local Urziceni, între putere și opoziție. Problemele cu legea ale primarului ales, Constantin Sava, care a trecut dintr-un control judiciar în altul, cu interdicția de a-și exercita funcția, și apoi trimis în judecată, au determinat măsuri administrative temporare, pentru ca Primăria și Consiliul local să înceapă să funcționeze cum trebuie.

În condițiile în care primarul nu-și putea exercita funcția, din 27 iunie, de la constituirea Consiliului Local, viceprimarul ales, Liviu Cazan, a preluat interimar atribuțiile acestuia, până când primarul afla dacă i se va prelungi controlul judiciar sau nu, și dacă i se permitea să-și exercite funcția, iar atribuțiile viceprimarului au fost delegate, temporar, liberalului Cristea Nicolae.

Acum, în ședința Consiliului local susținută luni, 24 octombrie, consilierii liberali au dorit modificarea (rectificarea) hotărârii de delegare a atribuțiilor viceprimarului, reclamând faptul că ei nu au votat numirea unui viceprimar pe o perioadă determinată, adică de la data de, până la data de, ci pe perioada cât Liviu Cazan este primar interimar, acuzând administrația locală că a modificat documente și amenințând cu sesizările la Parchet…

Un proiect de hotărâre a fost inițiat și de primarul interimar, privind alegerea unui viceprimar.

„Până în data de 9 august, nimeni nu și-a pus problema, cu toți așteptându-l, și îl așteptăm în continuare, pe domnul primar să înceapă munca, deci nimeni nu și-a pus problema că hotărârea de fapt era în spiritul a ceea ce s-a întâmplat și, mai mult, respectând întocmai adresa prefectului. Tocmai pentru a ieși din acest cerc, am propus și eu să votați același proiect de hotărâre, astfel încât să ducem la finalitate demersul început de dumneavoastră (…)”, preciza Liviu Cazan în cadrul ședinței.

Cu 7 voturi pentru și 9 împotrivă, proiectul inițiat de consilierii PNL nu a trecut.

S-a trecut apoi la proiectul inițiat de primarul interimar, privind alegerea viceprimarului. Au existat două propuneri, respectiv Nicolae Cristea și Neagu Marian.

În urma votului exprimat secret, Neagu Marian (ALDE) a obținut 10 voturi, iar Cristea Nicolae (PNL) – 7 voturi. Când a aflat rezultatul, consilierul liberal Antonescu Lidun a explodat, aruncând tot felul de jigniri spre Liviu Cazan.

„Perfect, Liviu Cazan, onorabil până la capăt. Un mincinos ești, un tâlhar și un trădător”, a afirmat acesta, completat și de fostul viceprimar Nicolae Cristea, în timp ce părăseau sala.

conferinta-presa-liviu-cazan-primar-urziceni

Ulterior ședinței, Liviu Cazan a susținut o conferință de presă, în care a adus câteva clarificări referitoare la acest subiect.

„Eu eram consilierul numit viceprimar. A fost un proiect de hotărâre la ședința de constituire a Consiliului local bazat pe o adresă a Instituției Prefectului, prin care ni se spunea că putem ține cont de prevederile articolului 72 din legea 215, și întrucât în acea adresă era termenul limită, termenul până la care era interzisă exercitarea funcției de către primarul ales, și proiectul de hotărâre a fost în consecință.

După care, din data de 9 august, eu am revenit la funcția de viceprimar, și îndeplineam atribuțiile primarului doar prin prisma lipsei acestuia din instituție. Acum, consilierii liberali au inițiat de vineri un proiect de hotărâre prin care voiau să modificăm o hotărâre care își încetase valabilitatea.

Pentru cei care au studii juridice, realizăm că demersul era unul ilegal. Și atunci, propunerea mea a fost să venim cu un alt proiect de hotărâre prin care să se aleagă același sau un alt consilier care să îndeplinească atribuțiile viceprimarului”, a declarat Liviu Cazan.

Despre ieșirile nervoase de la finalul ședinței de consiliu, Liviu Cazan le-a pus pe seama faptului că „oamenii nu știu să piardă”.

„În timp, oamenii uită să piardă. Când câștigi foarte mulți ani, uiți că poți să și pierzi. Dânșii au încercat să obstrucționeze constituirea consiliului. Și atunci a fost discuția asta, să fie viceprimar Nicolae Cristea. Mie mi-a convenit.

Eu am propus asta, fiindcă aveam nevoie de cineva care să știe primăria. Urziceniul arăta bine, vorbim de curățenie și spații verzi. Imediat după, cu același viceprimar, nu a mai arătat bine deloc. Urziceniul în continuare arată rău. Mi-a trebuit timp să văd care sunt resorturile prin care să îi determin pe angajați, pe salariile acelea de 8 -9 milioane, să muncească. Sunt optimist, însă. Cred că nu numai eu consideră că suntem pe un parcurs bun.

Este și foarte greu să intri pe un parcurs descrescător la cât de rău a fost în primele luni. Domnul Cristea nu a confirmat, iar scopul dânsului nu a fost să confirme”, a declarat Liviu Cazan.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️