comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un an închisoare pentru Cornel Vasile, fost șef al Gărzii de Mediu Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/02/2016 | Lege si Ordine

Cornel Vasile, fost șef al Comisariatului Gărzii de Mediu Ialomița, a fost condamnat, miercuri, 17 februarie, la o pedeapsă de un an închisoare, cu suspendare, acesta fiind obligat să presteze și muncă în folosul comunității la Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa (Centrul de Plasament nr. 3 sau Complexul de Servicii Sociale pentru Copilul cu Handicap Neuropsihic Slobozia).

Tribunalului Ialomița: Soluția pe scurt: „În baza art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă inculpatul VASILE CORNEL (date) la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, prevăzută de art. 12 lit. a, teza I din Legea nr. 78/2000.

În baza art. 67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k Cod penal. În baza art. 91 – 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 3 ani.

Încredinţează supravegherea Serviciului de Probaţiune Ialomiţa. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : – să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de aceasta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 lit. d Cod penal, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Centrul de Plasament nr. 3 din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa sau Complexul de Servicii Sociale pentru Copilul cu Handicap Neuropsihic Slobozia (Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa) în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune Ialomiţa.

În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală, pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 96 Cod penal privind sancţiunea revocării suspendării acestei pedepse sub supraveghere în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse acestuia ori de săvârşire de noi infracţiuni în cursul termenului de încercare. În baza art. 241 alin. 1 lit. b Cod procedură penală constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Vasile Cornel prin Ordonanţa nr. 14/P/2015 din 10 septembrie 2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei modificată prin încheierea de şedinţă din 18 noiembrie 2015 pronunţată de Tribunalul Ialomiţa. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul Vasile Cornel la 2.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei, conform art. 407 alin. 1 Cod procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17 februarie 2016.
Document: Hotarâre  27/2016  17.02.2016″