COMUNICAT DE PRESĂ ARD

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Inspectorul general şcolar Otilia Dumitru, cea care conduce şi organizaţia de femei a PSD Ialomiţa, pusă şef peste învăţământul ialomiţean mai degrabă pentru merite politice, decât pentru competenţă profesională, a intrat în campanie electorală. Şi nu singură, ci alături de directori de unităţi de învăţământ pe care i-a numit după ce a ajuns stăpână peste Inspectoratul Şcolar. Luni, la Urziceni, Otilia Dumitru şi-a permis să-i cheme într-o cârciumă pe directorii numiţi de ea, din zona municipiului amintit, cărora le-a predat lecţii despre cum trebuie fiecare să se implice pentru susţinerea candidaţilor USL în această perioadă. Că, aşa cum au fost numiţi, pot fi şi schimbaţi din funcţie, dacă nu sunt respectate indicaţiile preţioase trasate de judeţeana de partid.

Alianţa România Dreaptă respinge categoric presiunile exercitate asupra corpului didactic şi îi cere inspectorului general şcolar să nu amestece învăţământul cu politica. De asemenea, doamna în cauză, dacă vrea să facă politică în această perioadă, atunci să îşi ia concediu şi să nu mai folosească autoturismul Inspectoratului Şcolar în turneele electorale la care înţelegem că participă zilnic. Scandalul fraudării bacalaureatului din vara trecută sau eşecul înregistrat de elevii ialomiţeni la acest examen nu au afectat-o în vreun fel. Dacă va continua să pună politica înaintea calităţii din domeniul pe care îl conduce, atunci devin previzibile rezultatele de la următoarele examene.

La ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, conducerea USL a instituţiei a cerut şefilor de deconcentrate să nu se implice în campania electorală; avertismentul pare să-i fi vizat doar pe cei care nu au fost încă înlocuiţi din funcţie. Vizitele dese ale Otiliei Dumitru în birourile din Prefectură denotă implicarea directă în campania electorală atât a inspectorului general şcolar, cât şi a apoliticului cuplu din fruntea instituţiei.

14.11.2012                                                                                     Biroul de presă

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️