comenzi la domiciliu cliseru.ro

Comitetul Executiv Național al TSD a fost susținut la Amara

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/04/2018 | Politica

Tinerii social-democrați s-au întâlnit sâmbătă, 31 martie, la Amara, pentru a susține ședința ordinară a Comitetului Executiv Național.

În urma acestei întâlniri a fost adoptată și o rezoluție-program, care prevede ca, până la finele anului, tineretul social-democrat să organizeze o amplă consultare a tinerilor, pentru a prelua ideile, propunerile dar și problemele cu care se confruntă și pentru a identifica împreună cu aceștia soluțiile cele mai bune. Programul de acțiuni aprobat va avea ca obiectiv elaborarea unei strategii pe termen lung care să-i sprijine pe tinerii din România.

„Ne dorim ca proiectul de țară să construiască o Românie a tinerilor, în care toate acțiunile să aibă în centrul lor tinerii”, se arată în respectiva rezoluție.

Ulterior Comitetului Executiv Național, TSD Ialomița a susținut o conferință de presă, la care au participat Gabriel Petrea, președintele TSD România, Ștefan Țintă, președintele TSD Ialomița, Marian Neacșu, președintele PSD Ialomița și secretar general al PSD și deputatul Andrei Pop.

„A fost o ședință foarte bună, o ședință în care tinerii prezenți acolo ne-au dovedit extrem de mult pragmatism, extrem de multă cunoaștere politică și implicare. Au fost prezenți președinții organizațiilor de tineret aproape din toată țara, iar discuțiile au fost aprinse și foarte constructive, iar la final s-a adoptat o rezoluție care se poate constitui într-un document programatic, în ceea ce privește activitatea de partid a organizației naționale de tineret, o rezoluție pe care și eu am susținut-o, pentru că ea va constitui baza de plecare a acțiunilor pe care TSD își propune să le realizeze până la finele acestui an și, de asemenea, a fost aprobat un program de activități, multe activități, extrem de bune și foarte importante pentru tineri în general și în special pentru tinerii care doresc să facă politică. Le-am recomandat colegilor mei mai tineri ca principala abordare politică, dincolo de faptul că sunt oameni politici, să nu uite că sunt tineri și să-și apropie tinerii care sunt asemeni lor. (…) În final, îi mulțumesc lui Gabi Petrea că a ales să onoreze invitația pe care organizația de tineret de la Ialomița a făcut-o, iar asta denotă, în opinia mea, recunoașterea de care tinerii competenți și serioși pe care noi i-am propus și în funcții administrative cât și politice s-au făcut remarcați și au căpătat recunoașterea pe care o meritau”, afirma Marian Neacșu, președintele PSD Ialomița.

De menționat este că au trecut nouă ani de când TSD nu a mai organizat în județul Ialomița un astfel de eveniment, un comitet executiv, însă actuala conducere a TSD Ialomița are în plan ca, de acum încolo, măcar la doi ani un astfel de eveniment să fie susținut în județul nostru.

„Consider că organizația TSD Ialomița a evoluat destul de mult în ultima perioadă și cred că rezultatele se văd. Încercăm să creștem cât de mult putem numărul de tineri care fac parte din structurile noastre și încercăm să avem organizații în fiecare localitate. Sper ca la finalul mandatului meu organizația TSD Ialomița să fie în altă poziție, nu numai pe plan local cât și național. Avem un plan de acțiuni pentru perioada imediat următoare, care vor pune și ele umărul la dezvoltarea organizației naționale, și sperăm ca la alegerile europarlamentare să avem reprezentanți și din rândurile tinerilor, astfel încât rezultatele muncii noastre să se vadă și acolo”, a declarat Ștefan Țintă, președintele TSD Ialomița.

Liderul TSD Gabriel Petrea a apreciat organizația de la Ialomița, susținând că se află în topul organizațiilor județene, având și un mesaj pentru tineri.

În programul de acțiuni pe care l-am votat la Amara sunt prinse 24 de acțiuni la nivel național, acțiuni care vor avea în centrul atenției dialogul cu tinerii, dialog care se va finaliza, la începutul anului viitor, cu o strategie pe termen lung, în special pentru tinerii din România. Aș vrea să transmit un mesaj pentru tinerii atât din județul Ialomița cât și din celelalte județe. Aș vrea ca tinerii ialomițeni să aibă încredere în reprezentanții lor politici, Ștefan Țintă, Andrei Pop, Ștefan Mușoiu, pentru că aceștia le vor prelua ideile și le vor transforma în proiecte, care să le aducă bunăstare, iar fiecare familie de tineri să poată duce un trai decent (…)”, a transmis Gabriel Petrea.

Deputatul Andrei Pop s-a arătat încrezător că organizația TSD va reuși să promoveze toate ideile tinerilor, că implicarea lor este mai mult decât necesară, iar colaborarea între factorii politici, administrativi și membrii de partid ar putea avea rezultate de care să poată beneficia întreaga societate.

Reprezentanții tineretului social-democrat au susținut că au în vedere implementarea mai multor proiecte pentru tinerii din România, unele dintre ele cu un impact major în viața socială, însă există deja puse în practică o serie de alte măsuri care vor schimba în bine parcursul unui tânăr, începând de la majorarea salariului minim pe economie și până la legea 15/2003 sau proiecte de genul „Stop bullying”, înființarea de centre pentru tineret sau proiecte de masă, cum sunt Start Up Nation, Wi-Fi for You, Legea Uceniciei, Legea Intership-ului și altele. Așa că, startul propunerilor a fost dat, pentru ca reprezentanții tinerilor social-democrați să se lupte ca ideile voastre să fie puse în practică.