comenzi la domiciliu cliseru.ro

Combaterea dependenței de jocuri de noroc

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/07/2018 | Magazin

Practicați un joc responsabil și spuneți nu dependenței

Dependenta poate imbraca multe forme, una mai nociva decat cealalata. In articolul de fata vom trata – sau mai bine spus – vom preveni dependenta de jocurile de noroc, sau nevoia patologica de a risca, in speranta unui profit imediat.

Suntem de acord cu distractia in mediul online si trebuie sa recunoastem, operatorii licentiati creaza mediul ideal, perfect asociat cu divertismentul. In Romania, piata Igaming a cunoscut o dezvoltare exponentiala, iar sub tutela Oficiului National de Jocuri de Noroc, aceast segment este supravegheat si reglementat in permanenta. Acest lucru face posibila functionarea unor platforme de divertisment, de tipul cazinouri online, ce va aduc jocurile preferate in conditii de maxima siguranta.

Jocul in cazinou online trebuie asociat cu un proces de invatare. Trebuie sa va faca placere, nu trebuie sa-l abordati impulsiv. Haideti sa luam exemplu celui mai popular joc de carti – blackjackul. Operatorii va ofera posibilitatea de a-l testa intr-un mod gratuit, numit mod demo, pentru a-I invata regulile. Informatiile sunt perfect transparente si aveti libertatea de a pune in practica o serie de strategii optime, pentru a va creste sansele de castig.

Operatorii inteleg ca tentatia este mare, iar faptul ca acestia sunt puternic implicati in programe de combatere si tratare a depedentei de jocurile de noroc, de genul Joc Responsabil –  ne arata faptul ca suntem pe drumul cel bun, in ceea ce priveste promovarea unui regim sanatos de joc. Trebuie inteles faptul ca portofoliul de jocuri al unui cazinou online, fie sloturi, fie jocuri de carti si de masa, garanteaza o mecanica de plata absolut corecta. Aceste titluri sunt auditate extrem de riguros, pentru a va oferi cea mai buna experienta de joc. Nici un operator nu ar risca sa isi piarda licenta, punandu-va la dispozitie un produs sau serviciu de o calitate indoielnica. Suplimentar, corectitudinea acestora este garantata de un generator de numere aleatorii, un soft extrem de puternic, ce vine in completarea garantiei oferite de cazinouri.

In cazul cazinourilor clasice sau agentiilor de pariuri, se creaza un mediu extrem de nociv, direct asociat cu pariurile efectuate la impuls. Aceste localuri ofera posibilitatea diferitelor grupuri sociale de a se intalni si de a dezbate vreo “strategie” sau de a asculta sfaturile vreunui “expert”, riscandu-si in acest mod atat banii, cat si siguranta. Este cunoscut faptul ca procentul teoretic de returnare la jucator este mult mai mic in cazinourile terestre, adica jocul nu este la fel de profitabil, avantajul casei fiind urias: poate ajunge si pana la 20%!

In mediul online, in mod paradoxal, jucatorul este stapan, fiind in elementul lui. Are incredere in propriile forte, dat fiind faptul ca toate elementele asociate jocului ii sunt familiare: camera, calculatorul, biroul – dar toate acestea creaza un sentiment de falsa siguranta. In cazul cazinourilor online, depunerile pot fi efectuate foarte usor de pe un card, pentru a putea accesa o generoasa oferta de bun venit, dar fara a citi cu atentie termenii si conditiile ce insotesc acea oferta, nu veti putea rula nici bonusul, nici castigurile nu vi le puteti retrage.

Programe precum Joc Responsabil, la care participa toti operatorii licenciati de jocuri de noroc, promoveaza un joc sanatos, responsabil. Jucatorul nu trebuie sa riste o suma de bani uriasa, ci trebuie sa joace doar suma ce este perisabila. De asemenea, bugetul trebuie gestionat cu atentie. Jocul nu trebuie instotit de nici un fel de emotie, iar clientul cazinoului este educat sa invete un joc, sa-l practice, inainte de a depune bani.

Chiar daca, din nefericire, exista cazuri in care comportamentul asociat unui pariu sau al unui joc de cazinou a scapat de sub control sau de sub buna gestiune individuala, asociatia Joc Responsabil, sub tutela unui consultant de renume – Dr. Cristian Andrei – pune la dispozitia celor care au nevoie de ajutor un numar de telefon grauit, posibilitatea de a va auto-testa profilul de parior, si modalitati de suport online. Puteti directiona ajutorul oferit de acesti experti si catre un prieten sau un membru al familiei – iar, intr-un final, odata ce problema a fost identificata, ea poata fi tratata, in urma unor sesiuni gratuite de consiliere. Jucatorii din Romania au toate uneltele de care au nevoie pentru a se auto-educa sau pentru a fi educati in a juca responsabil, eficient si bazandu-se pe o strategie, nu pe un impuls distructiv!