comenzi la domiciliu cliseru.ro

Chemgas repornește activitatea la combinatul chimic din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/10/2016 | Locale Ialomita

Veste bună pentru Slobozia. Combinatul chimic Chemgas își va relua activitatea foarte curând. Începând de astăzi se fac angajări în vederea pornirii instalațiilor, fiind posibil ca după reviziile de rigoare activitatea să înceapă în aproximativ trei săptămâni.

chemgas-combinat-chimic-slobozia„Dacă s-a dat acceptul pentru angajări, este clar că se va porni. Și asta pentru că au venit acționarii cu bani. Salariile restante au început să fie date, pentru că așa este normal. Nu poți chema oamenii înapoi la muncă dacă nu le plătești restanțele. Unele datorii au fost plătite, altele sunt reeșalonate. Urmează să se facă verificările instalațiilor, pentru că o pornire trebuie pregătită. Cam în două-trei săptămâni se va porni și se va produce amoniac. Deci va fi de muncă. Asta este partea bună. Toți cei care au fost pe platformă vor fi rechemați.  Acum că unii vor veni, că alții nu… Teoretic, ar trebui să vină toți cei care au lucrat pe platformă. Însă unii s-au angajat în alte părți și este destul de dificil să-i aduci înapoi, alții nu vor mai vrea să vină…”, a declarat Octavian Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Amonil.

Combinatul avea 800 de angajați în momentul în care s-a decis oprirea activității și intrarea în conservare, în luna mai 2015, acolo rămânând în jur de 200.