comenzi la domiciliu cliseru.ro

Centrul de Informare și Promovare Turistică din Slobozia nu a fost dat în administrare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/02/2016 | Locale Ialomita

centru informare turistica sloboziaConsilierii locali din Slobozia au respins, joi, 28 ianuarie, darea în administrare către Direcția Municipală pentru Cultură, Sport și Tineret Slobozia a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Slobozia.

Imobilul aparține acum domeniului public al municipiului și este amplasat în zona Muzeului Agriculturii.

După ce a fost construit din fonduri europene, obligația autorităților este ca, timp de cinci ani, să-l susțină financiar din bugetul local și să-i păstreze destinația. Pentru a-și putea păstra această destinație și a funcționa, spuneau reprezentanții primăriei, trebuie dat în administrarea cuiva, așa cum s-a întâmplat și cu centrul pentru vârstnici sau cu alte proiecte.

„Acest centru, ca să putem să-l dăm în administrarea Direcției de Cultură, trebuia mai întâi să intre în domeniul public. Am făcut asta, apoi urma darea în administrare. Am ținut cont să le pun și în două ședințe diferite, ca să nu riscăm să nu fie votat”, spunea viceprimarul Valentin Băcanu.
Culmea, proiectul nu a fost aprobat, existând 9 abțineri de la vot.

Mâhnit peste măsură de rezultatul votului, viceprimarul Valentin Băcanu a solicitat să se noteze numele fiecărui consilier care a fost împotriva acestui proiect pentru a „se îndrepta împotriva lor în justiție”.

„În cazul în care vom avea probleme cu finanțatorul, ne vom îndrepta împotriva lor în justiție. Nu este o amenințare, dar nu se poate așa ceva. Atâta iresponsabilitate….”, reclama viceprimarul.