comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cele mai noi dotări în materie de autospeciale intrate în parcul auto al ISU Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/12/2018 | Lege si Ordine

Riscurile identificate la nivelul județului Ialomița și situațiile de urgență înregistrate în zona de competență a inspectoratului impun în permanență perfecționarea tehnicilor și tacticilor de apărare împotriva dezastrelor, în condiţiile socio-economice actuale, aflate în continuă dezvoltare, precum și în condițiile climaterice aflate în schimbare, ostilă vieții.

De aceea, pentru îndeplinirea misiunilor de salvare și protecție a vieții și bunurilor, în anul 2018, mijloacele tehnice de mobilitate și tehnica specială de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița s-au reînnoit, prin anumite achiziții efectuate de eșalonul superior, în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu.

Astfel, ultimele intrate pe poarta unității, chiar la finalul săptămânii trecute, sunt două ambulanțe SMURD tip B 4X4, destinate îmbunătățirii capacității de intervenție la urgențe medicale. Autosanitarele vor intra în dotarea subunităților Slobozia și Urziceni, care au cele mai solicitante raioane de intervenție, înlocuindu-le pe cele vechi. Acestea din urmă au o vechime de 6-7 ani, și au funcționat ”la foc continuu”, înregistrând la momentul actual peste 2000 de intervenții anual.

Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților fiind asigurate la standarde ridicate.

Tot în anul 2018, prin alte proiecte de finanțare și achiziție, în cadrul aceluiași program operational sectorial, inspectoratul a fost dotat cu o nouă autospecială de intervenție și salvare de la înălțime (peste 42 de m). Acest tip de vehicul se impunea ca necesar, având în vedere faptul că vechile autoscări mecanice existente la nivelul județului au 38 de ani.

Pe fondul situațiilor de urgență din ce în ce mai complexe care se produc pe raza județului, anul acesta a fost achiziționat pentru ISU Ialomița și un container de suport logistic al intervenției tip ”multirisc”, ce conține echipamente și tehnică grea de descarcerare și salvare în cazul unor calamități.

Alte trei vehicule utilitare cu care vom putea asigura un transport mai eficient al efectivelor și materialelor sunt o autospecială de transport efective la intervenție cu 16+1 locuri, au autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig și un autoturism de teren marca Dacia Duster.

Suplimentar față de tehnica de intervenție, anul 2018 a însemnat dotarea inspectoratului cu un container pentru întreținerea echipamentelor de protecție ale servanților și cu un generator de curent de mare capacitate.

Având în vedere premisele de manifestare în viitor a unor riscuri tot mai provocatoare, cu ajutorul noilor dotări, vom putea menține aceste riscuri la un nivel acceptat și vom putea asigura oportun și imediat acțiunile de intervenție în sprijinul populației.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA